Cetinjskim vatrogascima pomažu vojni helikopteri u Katunskoj nahiji
09.08.2021

Cetinjska Služba zaštite i spašavanja već danima gasi požar u Katunskoj nahiji, gdje su u više sela ugroženi i stambeni objekti. Od jutros, u gašenju požara, pomažu im dva vojna helikoptera, dok je Prijestonica Cetinje po hitnom postupku obezbijedila neophodnu opremu koja je vatrogascima nedostajala.

Vatrogasaci su danas intervenisali i na Ivanovim Koritima, gdje je uspješno ugašen požar koji je bio zahvatio hotel Monte Rosa.  

„Kompletna Katunska nahija je kritična. Imamo požare u selima Bijele poljane, Kobilji do, Ožegovica i Prentin do. To su mjesta koja su međusobno udaljena po više kilometara, pa su naši vatrogasci raspoređeni na više lokacija. Od  11 sati na terenu su dva vojna helikoptera, koji gase vatru u Kobiljem dolu gdje su kuće ugrožene“, kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović.

Prema njegovim riječima, vatrogasci se uz pomoć vojnih helikoptera „dosta uspješno“ bore sa požarom u Kobiljem dolu.

„Sad ćemo da ih prebacimo u Prentin do, gdje vatra prijeti nekim kućama. Kada se tu završe vidjećemo da idu u Bijele poljane“, naveo je Ćećanović.

On je rekao da je situacija u Riječkoj nahiji pod kontrolom. „Prije dva dana imali smo požare na Rijeci Crnojevića i Začiru, koje smo brzo ugasili“.

Ćećanović je kazao da je požar u selu Zagora pod kontrolom. „Kuće nijesu ugrožene, ali jeste repetitor. Na terenu su kolege iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja koji kontrolišu situaciju“, dodao je on.

Ćećanović je naveo da je lokalna uprava brzo reagovala i nabavila potrebna crijeva, mlaznice i reducire za gašenje požara, dok su naprtnjače, kojih nema na domaćem tržištu, cetinjski vatrogasci pozajmili od kolega iz Kotora.

On je pozvao građane iz Katunske nahije čije su kuće ugrožene vatrenom stihijom da im se pridruže i pomognu u gašenju požara. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018