Prijestonica Cetinje dobila vrijednu donaciju I&S Fondacije
24.07.2021

Prijestonica Cetinje će kroz donaciju I&S Fondacije, vrijednu 40.000 eura, dobiti adaptirano porodilište i dječje odjeljenje u bolnici “Danilo I”, novo hortikulturno uređenje kružnog toka na ulazu u grad kao i novo dječje igralište sa pratećim mobilijarom.

Ugovor o ovoj donaciji na Cetinju su potpisali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor I&S Fondacije Darko Pavićević. Precizirano je da će za planiranu adaptaciju u bolnici “Danilo I” biti potrošeno 20.000 eura, dok će po 10.000 eura biti opredijeljeno za kružni tok i dječje igralište. Planirano je da radovi budu završeni do kraja ove godine.

“Želim da u svoje lično i u ime građana Cetinja zahvalim Fondaciji na ovoj izuzetno značajnoj donaciji. Ova lokalna samouprava je posvećena najmlađoj populaciji jer je svako ulaganje djecu investicija u budućnost Cetinja”, kazao je Kašćelan.

On je dodao da posebno cijeni činjenicu da je Fondacija, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, odlučila da pomogne Prijestonici i doprinese unapređenju kvaliteta života Cetinjana i Cetinjanki.

“Ovo je samo prvi korak na uspostavljanju uspješne saradnje sa Prijestonicom. Cilj nam je da unaprijedimo kvalitet života djece i mladih na Cetinju i u pripremi je plan petogodišnje saradnje između Fondacije i Prijestonice”, kazao je Pavićević.

Sagovornici su se saglasili da je važno dalje raditi na unapređenju sveukupne infrastrukture u gradu koja će omogućiti kvalitetniji život građanima, ali i obezbijediti privlačniji ambijent za investiranje i kreiranje novih radnih mjesta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018