Prijestonica će podržati kreiranje arhiva Cetinjskog bijenala
28.07.2021

Prijestonica Cetinje podržaće projekat Fondacije Petrović Njegoš da se napravi arhiva Cetinjskog bijenala, dogovoreno je danas na sastanku gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Kašćelana i princa Nikole Petrovića.

 

“Značaj Cetinjskog bijenala je nemjerljiv za crnogorsku emacipaciju, jačanje građanske svijesti te osnaživanje savremene umjetnosti. Prijestonica Cetinje će sa zadovoljstvom pružiti podršku ovom projeku, koji će doprinijeti vrednovanju nasljeđa Bijelana, sa naučnog i humanističkog aspekta”, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

 

Princ Nikola je zahvalio na podršci i prezentovao detalje projekta – da se napravi arhiva Bijenala, digitalna platforma koja će je podržati, da budu napravljene izložba i instalacije kao i da se organizuje forum na kojem bi se razgovaralo o budućnosti Cetinjskog bijenala.

 

“Nadam se da će i mladi umjetnici imati razumijevanja za ovakav projekat i volje da u njemu učestvuju. Nasljeđe Bijenala je izuzetno, višeslojno i izuzetan je potencijal za formiranje novih generacija umjetnika i dalju transformaciju crnogorske kulture”, kazao je princ Nikola.

 

Sagovornici su se saglasili da je Cetinjsko bijenale potencijal i da ga samo treba oživjeti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018