Očuvanje jezika i kulture važno za jačanje nacionalnog identiteta
01.07.2021

Očuvanje jezika, kulture i tradicije od izuzetne su važnosti za jačanje nacionalnog identiteta, a nemjerljiv doprinos u tome daju aktivnosti dijaspore, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa članovima Crnogorskog kulturno-prosvjetnog društva “Princeza Ksenija” iz Lovćenca.

Gradonačelnik je na Cetinju ugostio pobjednike “Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku”, koji su dobili nagradno putovanje u Prijestonicu. Na takmičenju je učestvovalo 136 djece, iz 15 vojvođanskih osnovnih i srednjih škola, a prema riječima publiciste Nenada Stevovića crnogorski jezik ima svoje mjesto i svoju budućnost u multikulturalnoj Vojvodini.

“Radujem se našem, sad već mogu reći, tradicionalnom susretu. Vi ste naši dragi gosti i nadam se da se na Cetinju osjećate lijepo. Cetinje ima puno toga da ponudi i vjerujem da svakom Crnogorcu srce bude puno kada je ovdje”, kazao je gradonačelnik.

Djeca iz Vojvodine u toku boravka na Cetinju, osim susreta sa gradonačelnikom Kašćelanom,  posjetće i gradske muzeje, mauzolej na Lovćenu, nacionalne parkove kao i Fakultet za crnogorski jezik i književnost. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018