Na Cetinju vakcinisana trećina punoljetnih osoba
01.07.2021

U Prijestonici Cetinje od početka masovne imunizacije vakcinisana je gotovo trećina punoljetnih stanovnika, saopšteno je nakon sjednice Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.    

U posljednjih 15 dana juna registrovano je šest inficiranih koronavirusom. U kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 15. do 30. juna obavljeno je 196 pregleda. Testirana je 191 osoba, od kojih je njih sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Imunizacija je građana i građanki Cetinja nastavljena je u prostorijama bivše stražarnice. Dato je skoro 9.000 vakcina, od čega 4.600 u prvoj dozi, a 4.400 u drugoj dozi. To znači da je obje doze vakcine primilo 32% punoljetnog stanovništva.

Dom zdravlja danas će dobiti novi kontigent vakcina kineskog proizvođača Sinofarm. Tako da će građanima i građankama Cetinja, osim vakcine AstraZeneca, ponovo biti na raspolaganju i ova vakcina.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje kontrolisali su u skladu sa ovlašćenjima i raspoloživim resursima poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Tržišna inspekcija obavila je 28 inspekcijskih pregleda, a Inspekcija rada 13. Inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne policije Prijestonice Cetinje izvršio je 45 inspekcijskih nadzora u ugostiteljskim objektima na gradskom i na području Njeguša, Ivanovih korita i Lovćena.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018