Dejana Dizdar izabrana za predsjednicu Skupštine Prijestonice
29.06.2021

Inženjerka hemijske tehnologije Dejana Dizdar izabrana je danas za predsjednicu Skupštine Prijestonice Cetinje. Ona je na toj poziciji zamijenila Maju Ćetković koja se povukla iz ličnih razloga. 

„Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednice Skupštine obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i Statutom Prijestonice“, kazala je Dizdar izgovarajući svečanu izjavu na sjednici lokalnog parlamenta.

Ona je navela da je prilika koja joj je ukazana, izazov i privilegija, ali i šansa da znanja i kompetencije koje posjeduje stavi u službu dodatnog doprinosa lokalnoj zajednici.

„Prijedlog gledam i kao želju i volju da se mijenjamo u političkom smislu i da damo priliku mladim ljudima da budu na upravljačkim i odgovornim pozicijama odlučivanja, a da isto tako od njih očekujemo da progresivnim i proaktivnim pristupom pokažu da su spremni da rade, izgrađuju se i doprinose mjestu u kome žive i odrastaju“, rekla je Dizdar.

Ona se nada da će uspjeti da doprinese radu Skupštine i da će na kvalitetan i konstruktivan način prići svakom zadatku i izazovu sa kojim se suoči.

Dizdar je završila Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore. Od septembra 2020. godine zaposlena je u kompaniji Interprodukt Cetinje kao glavna tehnološkinja, a prije tog angažmana deset godina radila je kao profesorica hemije u cetinjskoj Gimnaziji. Odbornica je Demokratske partije socijalista u Skupštini Prijestonice od 2018. godine.

Učesnica je brojnih seminara, konferencija, akademija i treninga i veoma aktivna u radu sa mladima. Učestvovala je i u radu brojnih komisija i radnih grupa prilikom donošenja strateških dokumenata. Prepoznata je kao civilni aktivista i humanista, i jedna od dobitnica Nagrade za filantropiju Iskra za 2018. godinu. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018