Na Cetinju deset dana bez novih slučajeva obolijevanja od Covid-19
16.06.2021

U posljednjih deset dana na Cetinju nije bilo novooboljelih od zarazne bolesti Covid 19, što je ohrabrujući podak koji ukazuje na to da su preventivne mjere i masovna imunizacija dali rezultat, saopšteno je nakon elektronske sjednice Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.  

Za prvih 15 dana juna registrovano je pet inficiranih koronavirusom. U Covid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 1. do 14. juna obavljeno je 187 pregleda. Testirano je 155 pacijenata, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus.

Ukupno je dato više od 8.500 vakcina. Oko 4.000 ili 29% građana i građanki primilo je obje doze vakcine. Završena je masovna vakcinacija u prostorijama Crvenog krsta. Punkt u bivšoj stražarnici i dalje je dostupan svim građanima i građankama koji su zainteresovani za vakcinaciju i revakcinaciju.

U Opštoj bolnici „Danilo I“ u posljednjih  15 dana testirano je 49 uzoraka na koronavirus i svi su bili negativni. Sve službe u bolnici, kao i do sada, funkcionišu uredno. U ovoj zdravstvenoj ustanovi od 193 zaposlena, do sada je vakcinisano njih 129.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su od 1. do 15. juna pojačano kontrolisali poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Kontrolisano je 78 osoba i upozoreno njih 35. Kontrolisano je i 25 osoba u samoizolaciji, kao i devet objekata. Službenici OB Cetinje svakodnevno vrše kontrole poštovanja mjera zajedno sa službenicima Komunalne policije i Turističke inspekcije. Inspekcija rada imala je 11 inspekcijskih pregleda.

Inspektor za turizam i ugostiteljstvo Komunalne policije Prijestonice Cetinje izvršio je 52 inspekcijska nadzora u ugostiteljskim objektima na gradskom i na području Skadarskog jezera. Komunalna inspekcija je 25 osoba upozorila na obavezu pravilnog nošenja zaštitne maske i poštovanja fizičke distance.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018