Veliko interesovanje za servise projekta Open Tourism  
14.06.2021

Projekat Open Tourism, koji Prijestonica Cetinje sprovodi kroz program prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora, privukao je veliku pažnju domaće i strane javnosti. Više od 50 privatnih i javnih operatera iz Crne Gore zainteresovano je da pristupi aplikaciji Open Tourism, koja potencijalnim turistima nudi brojne sadržaje koji će njihov boravak u našoj zemlji učiniti nezaboravnim.  

Projekat je u finalnoj fazi, pa je tako održan i posljednji sastanak borda projekta, na kojem je razgovarano o dosadašnjim učincima, ali i o tome kako unaprijediti usluge predviđene projektom Open Tourism nakon njegovog završetka.

Učesnici sastanka saopštili su da su zadovoljni urađenim u toku projekta, a predstavili su i materijale i aktivnosti koje su sproveli.

„U posljednjih mjesec dana organizovano je više radionica o servisima koje nudi Open Tourism. Svi partneri dobili su veliki odziv privatnih i javnih operatera koji su pristupili usluzi i dobili brend, preko kojeg će se promovisati na tržištima Crne Gore, Italije i Albanije, ali i cijele Evropske unije“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na sjednici Borda.

On je pozvao kolege iz partnerskih gradova na Open Tourism Info days, koji bi trebalo da budu organizovani na Cetinju krajem mjeseca.

Osim gradonačenika Prijestonice Cetinje, bord projekta Open Tourism čine gradonačelnici i predsjednici partnerskih organizacija uključenih u njegovu realizaciju – italijanske Unione delle Terre del Mare e del Sole, Unione dei Comuni delle Sorgenti del Biferno i Porto Cesario, kao i albanski CEDIR i opština Fier.

Kroz projekat Open Tourism realizovano je više alata i materijala među kojima su najznačajniji - mape sa itinererima, promotivni video, brošura, ali i mobilna aplikacija. Kroz mobilnu aplikaciju predstavljene su sve ponuđene usluge i svi uključeni regioni, a omogućena je i njena nadogradnja i međusobna promocija svih uključenih opština.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018