Prijestonica obezbijedila sredstva za nastavak rada Dnevnog boravka za stare
03.06.2021

Prijestonica Cetinje finansiraće u junu i julu usluge pripremanja i dostave hrane za potrebe Dnevnog boravka za stare. To je precizirano ugovorom koji su  potpisali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, direktor cetinjskog Centra za socijalni rad Dejan Milošević i direktor preduzeća „Don Pepe“ Jovan Đurić.

Na ovaj potez Kašćelan i Milošević odlučili su se imajući, prije svega, u vidu potrebe korisnika Dnevnog boravka koji bi ostali bez ovog servisa, jer nije usvojen budžet Crne Gore.  

Cilj je da korisnici Dnevnog boravka za stare nastave da dobijaju topli obrok na kućnu adresu, ali i nephodnu njegu stručnih lica, jednako kao i u prethodne gotovo tri godine.    

Dnevni boravak za stare na Cetinju otvoren je 10. oktobra 2018. godine. Prethodilo mu je potpisivanje Memoranduma o saradnji, kojim su se lokalna uprava i Centar za socijalni rad Prijestonice Cetinje obavezali da zajedno i kontinuirano rade na svim aktivnostima vezanim za nesmetano funkcionisanje ovog servisa.

Potpisivanje najnovijeg ugovora o saradnji potvrda je stvarne opredjeljenosti potpisnika da ispoštuju sve odredbe memoranduma, te da zajedno rade na unapređenje saradnje i usluga socijalne zaštite koje su na raspolaganju građanima i građankama Cetinja.

Usluge Dnevnog boravka za stare koriste osobe starije od 65 godina, a prioritet su samohrane i osobe koje žive same. U proteklom vremenu vladalo je veliko interesovanje za usluge Dnevnog boravka među građanima starije dobi, koji su u njegovim prostorijama imali adekvatne uslove za druženje i razonodu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018