Razgovarali o mogućnostima za saradnju u oblasti medicine sporta
27.05.2021

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa direktorom Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijelom Župićem, koji sa saradnicima boravi u Crnoj Gori.

Kašćelan i Župić razgovarali su o organizaciji biciklističke trke „Putevima crnogorskih iseljenika“, koju bi u Vojvodini organizovali Biciklistički savez Crne Gore, Biciklistički klub „Lovćen“ i NVO Akademija Plus u saradnji sa udruženjima crnogorskih iseljenika Vojvodine i pokrajinskom vladom.

Planirano je da start trke bude u Vrbasu i da se vozi kroz deset vojvođanskih sela u koja su nakon Drugog svjetskog rata kolonizovani Crnogorci, kao i da finiš bude u Lovćencu. Procjenjuje se da bi u trci moglo učestvovati oko 100 takmičara.

Ova trka, kako je saopšteno, mogla bi biti i osnova za organizovanje još jedne koja bi se vozila od Cetinja do Novog Sada.  

Kašćelan i Župić razgovarali su i o mogućnostima za uspostavljanje institucionalne saradnje u oblasti dijagnostike treniranosti sportista, koja predstavlja neizostavni dio planiranja, kontrole i realizacije trenažnog procesa, ali i o saradnji u drugim oblastima koje se odnose na medicinu sporta.

Župič je kazao i da Pokrajinski zavod ima dobru saradnju sa Crnogorskim olimpijskim savezom, kao i sportskim savezima Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018