Crna Gora i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti
21.05.2021

Crna Gora i Švajcarska dijele evropski sistem vrijednosti, a njihovi odnosi sadržajni su i pogodni za dalje unapređenje kroz saradnju u različitim oblastima, posebno u ekonomiji i turizmu, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana i švajcarskog ambasadora u našoj zemlji, Ursa Šmida.  

Gradonačelnik Kašćelan predstavio je ambasadoru Šmidu razvojne mogućnosti Cetinja i upoznao ga sa bogatom istorijom grada. Posebno su razgovarali o mogućnostima za ulaganje švajcarskih investitora na Cetinju u sektorima turizma, ugostiteljstva, kreativnih industrija, ali i drugim oblastima kao što su poljoprivreda i prerada mesa.

Gradonačelnik Kašćelan upoznao je ambasadora Šmida sa namjerom gradskih vlasti da sagrade hotel po ugledu na čuvenu Lokandu, te da bi taj poslovni poduhvat mogao biti realizovan kroz privatno-javno partnerstvo i sa investitorima iz Švajcarske.

Ambasador Šmid čestitao je Dan nezavisnosti gradonačelniku Kašćelanu i građanima i građankama Cetinja, dodajući da mu je drago što postoji interes lokalne uprave za unapređenje međudržavne saradnje u svim oblastima.

On je podsjetio da su švajcarski investitori već prisutni u Crnoj Gori, navodeći kao primjer rizorte Luštica Bay i Mamula, koje razvija kompanija Oraskom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018