Srđan Mrvaljević radiće sa džudistima sa Cetinja
19.05.2021

Prijestonica Cetinje, Džudo klub „Crnogorac“ i proslavljeni crnogorski džudista Srđan Mrvaljević potpisali su danas memorandum o saradnji.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan kazao je da se potpisivanjem memoranduma, kojim se Mrvaljević postavlja za koordinatora mlađih kategorija u Džudo klubu „Crnogorac“, stvaraju odlične osnove za dobru saradnju, koja bi trebalo da bude na dobrobit djece - mladih takmičara.

„Jedinstvene su prilike za grad, a posebno za djecu, da rade sa olimpijcima i vicešampionima svijeta. Mrvaljević je tokom svoje plodne sportske karijere dosegao do visina o kojima maštaju mnogi takmičari ne samo Džudo kluba „Crnogorac“, pa je bilo logično i Srđanu i nama, da im se pomogne da te snove ostvare. Znamo da do uspjeha ne vode prečice, već rad i odricanja, o čemu svjedoče brojne medalje i plakete sa takmičenja koje su osvojili takmičari našeg džudo kluba“, rekao je gradonačelnik.

On je uvjeren da će „Srđanova saradnja sa takmičarima, ali i sa trenerima, biti plodonosna i da će džudisti sa Cetinja, nakon rukometaša, biti naši sljedeći predstavnici na Olimpijadi“.

Obraćajući se učesnicima događaja, Srđan Mrvaljević, kazao je da se na Cetinju ne osjeća kao gost, jer ga za Prijestonicu vežu porodične veze, ali i zbog toga „što niko ko istinski voli Crnu Goru ne može na Cetinju da se osjeća kao gost“.

„Iskoristio bih ovu priliku da našim građanima čestitam Dan nezavisnosti. Veoma sam ponosan na sve što je Crna Gora uradila za 15 godina, a posebno sam ponosam što sam dao neki svoj skroman doprinos kroz sport. Mislim da su svi crnogorski sportisti dali veliki doprinos kvalitetnoj promociji Crne Gore u svijetu“, naveo je on.

Mrvaljević je rekao da će sve svoje kapacitete staviti u službu Džudo kluba „Crnogorac“, te da se nada da će doprinijeti njegovoj “nadogradnji” kako bi u budućem periodu bili još kvalitetniji i bolji.

„Iskreno se nadam da ćemo već za četiri godine ili za osam godina imati nekog olimpijca sa Cetinja, na koga ćemo svi biti ponosni“, kazao je on.

Stevo Knežević iz Džudo kluba „Crnogorac“ pozdravio je to što je Prijestonica prepoznala njihov trud da angažuju Mrvaljevića.

„Srđan Mrvaljević je jedina svjetska seniorska medalja od obnove nezavisnosti 2006. godine. To je takmičar koji nikada nije poražen u Crnoj Gori od 2006. godine“, naveo je on. Knežević je rekao da su angažovanje Mrvaljevića na Cetinju, osim Prijestonice, podržale i firme Glosarij i Bemax.    

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018