Program obilježavanja Dana nezavisnosti
19.05.2021

Prijestonica Cetinje i ove godine pripremila je program obilježavanja Dana nezavisnosti. U skladu sa epidemiološkom situacijom i važećim mjerama, vodilo se računa da programi budu prilagođeni aktuelnom momentu.

U srijedu, 19. maja, u 10,30 časova Prijestonica Cetinje, Džudo klub „Crnogorac“ i proslavljeni crnogorski džudista Srđan Mrvaljević potpisaće memorandum o saradnji. Namjera je da Mrvaljević koordinira rad mlađih takmičara Džudo kluba „Crnogorac“. Programom je predviđena posjeta džudistima i obilazak sale u kojoj treniraju. Događaj je zatvoren za javnost, a fotografije i saopštenje za medije obezbijediće PR služba Prijestonice.   

U 18 časova u Vladinom domu biće organizovana panel-diskusija „Crna Gora 15 godina nakon obnove nezavisnosti – Dijalog s vremenom“. Panelisti su Vukić Pulević, Rifat Rastoder, Gordana Đurović, Janko Ljumović i Živko Andrijašević. Panelom će moderirati Draško Đuranović. U ime crnogorskih iseljenika u Americi skup će putem snimka pozdraviti Blažo Sredanović. Skup se organizuje uz poštovanje svih epidemioloških mjera sa ograničenim brojem učesnika po pozivu. Zbog poštovanja epidemioloških mjera, panelu može prisustvovati po jedan novinar, foto-reporter i video snimatelj iz redakcije.

U četvrtak, 20. maja, sa početkom u 09,30 časova, djeca iz Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ izvešće program povodom Dana nezavisnosti. Događaj će biti organizovan u prostorijama vrtića u Jabučkoj ulici bez prisustva publike.

U 10,30 časova u izložbenom prostoru Biljarde biće otvorena izložba radova učenika Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ na temu 15. godišnjica obnove crnogorske nezavisnosti. U istom prostoru svoj program izvešće učenici Osnovne muzičke škole „Savo Popović“. Događaj je otvoren za javnost, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera.  

Na Dvorskom trgu u 12 časova Muzička akademija Univerziteta Crne Gore izvešće program povodom Dana nezavisnosti, dok će u 18 časova Vojska Crne Gore obaviti počasnu paljbu na parkingu Turističke organizacije.

Od 18 časova u Sportskom centru Cetinje igra se finale KUP-a Crne Gore u rukometu.

U petak 21. maja u 09,30 časova bajkeri će sa Dvorskog trga uputiti „Pozdrav gradu“ i krenuti ka Lovćenu, dok će na platou kraj Lovćenske vile program izvesti KUD „Njegoš“ i Hor “Luča.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018