Poboljšana epidemiološka situacija na Cetinju
17.05.2021

Epidemiološka situacija na Cetinju znatno je poboljšana, ali nema prostora za opuštanje, jer se preventivne mjere moraju poštovati dok se ne proglasi kraj epidemije, saopšteno je nakon sjednice Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

Na Cetinju je za prvih 15 dana maja registrovano 16 oboljelih, jedna osoba je preminula, dok se njih 50 oporavilo. U gradu je trenutno koronavirusom inficirano 13 osoba.

„Na Cetinju je epidemiološka situacija mnogo bolja nego prije 15 dana. Ohrabruje činjenica da je u Crnoj Gori vakcinisano oko 140 hiljada građana i da je Cetinje zadržalo dobar ritam imunizacije. Nadamo se da će se pozitivni trendovi nastaviti i da ćemo imati otvorene granice i uspješnu turističku sezonu“, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, koji predsjedava Operativnim štabom.

I u Opštoj bolnici „Danilo I“ zadovoljni su trenutnom epidemiološkom situacijom.

„Stanje u bolnici je odlično. Među zaposlenima nemamo inficiranih. Imamo jednog pacijenta na odjeljenju. Bude sporadičnih sumnjivih slučajeva, ali uglavnom smo testirali pacijente koji se primaju u bolnicu i već hospitalizovane pacijente. Za 15 dana maja imali smo 15 hospitalizovanih pacijenata, kao i dvoje preminulih“, objasnila je direktorica Bolnice Sonja Radojičić.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja pregledana su 302 pacijenta. Testirano je 208 osoba, od kojih je njih šest bilo pozitivno na koronavirus, dok je jedna osoba upućena na bolničko liječenje.

Direktor Doma zdravlja Marko Radović kazao je da je na Cetinju vakcinisano oko 27 odsto starijeg stanovništva.

„Na punktovima Doma zdravalja Cetinje - u zgradi Crvenog krsta i u objektu bivše stražarnice, do sada smo dali oko 5000 vakcina, od čega se 3700 odnosi na prvu dozu, a oko 1200 na obje doze. Na ruralnim područjima smo vakcinisali sve koji su bili zainteresovani da prime vakcinu“, rekao je Radović.

Komunalna policija, Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, Tržišna i Inspekcija rada nastavili su redovne i koordinirane aktivnosti. Tržišna inspekcija obavila je 18, a Inspekcija rada 14 inspekcijskih pregleda.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018