Završena rekonstrukcija Puškinove ulice
09.05.2021

Radnici podgoričkog Avio Petrola postavljaju danas završni sloj asfalta na rekonstruisanoj ulici Aleksandra Puškina sa parking prostorima za najveće gradsko naselje Gipos. Rekonstrukcija je realizovana kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 600 hiljada eura.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan sa saradnicima obišao je završne radove na ulici Aleksandra Puškina i izrazio zadovoljstvo kvalitetom radova, a posebno zbog toga što su stanovnici tog dijela grada dobili savremenu saobraćajnicu koja zadovoljava sve standarde.

Ulica Aleksandra Puškina rekonstruisana je u dužini od 450 metara. Saobraćajnica, koja se proteže od  Mojkovačke ulice do Bulevara crnogorskih junaka,  ima kolovoz širine šest metara, trotoare sa obje strane, a ugrađena je i nova atmosferska i fekalna kanalizacija.

Postavljene su i nove vodovodne i elektro-instalacije, kao i TK i instalacije javne rasvjete. Planom rekonstrukcije predviđeno je i hortikulturno uređenje.    

U naselju Gipos urađena su tri parkinga sa oko 150 parking mjesta, čime su stanari ovog gradskog naselja prvi put od useljenja dobili adekvatan i uređen prostor za automobile.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018