Prijestonica obilježava Svjetski dan osoba sa autizmom
02.04.2021

Prijestonica Cetinje i ove godine obilježava Svjetski dan osoba sa autizmom, kao dio globalne kampanje podizanja svijesti o nužnosti razumijevanja i prihvatanja osoba sa autizmom. Osvjetljavanjem plavom bojom zgrade Prijestonice i ispisa Cetinje na kružnom toku na ulazu u grad, Cetinje se pridružilo brojnim svjetskim gradovima koji istinski vjeruju da svaka osoba jednako vrijedi i da zaslužuje podršku društva da se ostvari u mjeri sopstvenih potencijala.  

„Naša obaveza, kao zajednice, jeste da stvaramo svijet jednakih mogućnosti, da izgrađujemo okruženje koje je inkluzivno i pristupačno, u kojem će svaka osoba dati svoj doprinos. Osobe sa autizmom, a posebno djeca, zalužuju podršku obrazovnog i zdravstvenog sistema, lokalnih uprava i specijalizovanih servisa kako bi se unaprijedio kvalitet njihovog društvenog života i iskazala jasna podrška njihovim porodicama koje se suočavaju sa brojnim izazovima“, kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom.

On je dodao da je cilj obilježavanja ovog dana podizanje svijesti o autizmu kao složenom razvojnom poremećaju.

U kampanju obilježavanja Svjetskog dana osoba sa autizmom uključile su se ustanove sa Cetinja, među kojima i Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, koji je organizovao brojne aktivnosti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018