Obaveza svih da poštuju mjere
11.02.2021

Operativni štab Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19 ocijenio je danas da je epidemiološka situacija na Cetinju zabrinjavajuća i da zahtijeva dodatnu posvećenost i odgovornost svih kako bi se ispoštovale preporučene mjere i spriječilo dalje širenje koronavirusa.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju na Cetinju i posebno zabrinjavajući uzlazni trend broja inficiranih koronavirusom u posljednja dva dana, iz Operativnog štaba su apelovali na građane da obavezno koriste zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru, u vozilima javnog prevoza, te da poštuju mjeru samoizolacije ukoliko im je izrečena.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje od 1. do 10. februara pregledana su 753 pacijenta. Testiran je 401 pacijent, a njih 104 bila su pozitivna na koronavirus.

U Opštoj bolnici “Danilo I” na liječenju je 25 pacijenata. Od kraja oktobra u ovoj zdravstvenoj ustanovi, na kovid odjeljenju, liječeno je 160 pacijenata, a od nove godine njih 60.   

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje od 1. do 11. februara kontrolisali 24 ugostiteljska objekta, gdje nijesu zatekli nepravilnosti. Obilazili su i osobe u samoizolaciji, kojih je trenutno 142. Podnijeli su i krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog kršenja mjere zabrane izlaska iz stambenog objekta u vremenu od 22 do 5 časova.

U istom periodu, Inspektor za turizam i ugostiteljstvo Prijestonice Cetinje izvršio je 22 inspekcijska nadzora, dok su službenici Komunalne policije preventivno upozorili 90, a Komunalna inspekcija 27 osoba na obavezu pravilnog nošenja zaštitne maske i poštovanja fizičke distance. Tržišna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove obavila je 20, a Inspekcija rada 9 kontrola.   

Na Opštinskom štabu doneseno je više privremenih mjera. Biće pojačana kontrola osoba kojima je određena mjera samoizolacije, kao i kontrola poštovanja mjera koje se odnose rad ugostiteljskih objekata.

Nadležne službe kontrolisaće i poštovanje mjera koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a privremeno, na 14 dana, biće zabranjen rad svim objektima u kojima se okupljaju osobe starije dobi (Klub penzionera, Klub veterana i Šah klub);

Komunalnoj policiji je naloženo da u saradnji sa ekipama gradskog Vodovoda i Službe zaštite i spašavanja organizuje dezinfekcije javnih površina i saobraćajnica.

U svim sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, osim u Građanskom birou, privremeno će biti obustavljen rad sa strankama. Građanski biro primaće zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima.

Rukovodiocima sekretarijata, direkcija i službi Prijestonice Cetinje naloženo je da 14 dana, počevši od 12.  februara, u svojim jedinicama organizuju dežurstava, vodeći računa da se u službenim prostorijama nalazi ograničen broj zaposlenih.

Javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Prijestonica preporučeno je da na 14 dana, počevši od 12. februara, organizuju rad sa strankama u smanjenom obimu, uz poštovanje svih donešenih mjera, saopšteno je iz Operativnog štaba.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018