Građanima Žabljaka Crnojevića dostavljeni prehrambeni paketi i voda
05.02.2021

Prijestonica Cetinje u saradnji sa opštinskom Organizacijom Crvenog krsta dostavila je danas prehrambene i higijenske pakete mještanima Žabljaka Crnojevića. Osim paketa, mještanima je dostavljena i flaširana voda za piće.  

Stanovnici tog mjesta otežano obavljaju redovne aktivnosti uslijed visokog vodostaja zbog obilnih kiša koje su padale prethodnih dana.

Dostavljanje pomoći organizovano je u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, koja je i prethodnih dana obilazila teren i bila u kontaktu sa predstavnicima mjesnih zajednica gdje je zabilježen rast vodostaja. Voda za piće obezbijeđena je ranije i mještanima Dodoša.

Mještanin Žabljaka Crnojevića Dragan Dragojević, koji je u ime svojih sugrađana preuzeo pomoć u Ponarima da bi je sa tog mjesta prevezao čunovima do onih kojima je potrebna, zahvalio se na podršci.

„Zahvaljujem se što se svaki dan čujemo, što smo u komunikaciji vezano za poplave. Tu ste uvijek bili da nam pomognete koliko ste mogli. Evo i sad ovu vodu, što je najbitnije. Ima tu staraca o koje ste se osevapili što ste im dopremili hranu“, rekao je on.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Miloš Ćećanović kazao je da su lokalna uprava i njene službe uvijek na raspolaganju građanima.

„Mi smo uvijek tu da pomognemo. Služba zaštite, opština, Opštinski tim, Crveni krst. Izašli smo u susret građanima. Svaki dan se čujemo sa vama i sa Rijekom Crnojevića. Što je do nas, mi ćemo pomoći i uraditi“, rekao je on.

Opštinske službe u kontinuitetu prate situaciju i na gradskom području, a posebno Ponor i upojne bunare i sistem za odvođenje atmosferskih voda u naselju Gipos.

U tom naselju, gradska uprava je nakon obilaska terena, naložila čišćenje i spajanje postojećeg sistema za odvođenje atmosferskih voda na novoizgrađeni drenažni sistem u rekonstruisanoj Puškinovoj ulici.  

Iz lokalne uprave ponovo su apelovali na stanare Giposa i drugih naselja da formiraju, u skladu sa zakonom, skupštine stanara kako bi se lakše dogovarali o održavanju infrastrukture unutar i ispred zgrada koja je u njihovoj nadležnosti, kao što su upojni bunari, odvodni cjevovodi ili oluci. Prijestonica Cetinje će, kako se dodaje, i dalje biti na raspolaganju za pomoć kada god se ukaže prilika za to.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018