Božićna čestitka gradonačelnika Aleksandra Kašćelana
24.12.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan čestitao je Badnji dan i Božić građanima i građankama koji ovaj hrišćanski praznik proslavljaju prema Gregorijanskom kalendaru.

„Neka radost Hristovog rođenja donese sreću, mir i zdravlje u domove vjerujućih i osnaži sve pojedince koji se suočavaju sa životnim i zdravstvenim izazovima da prebrode sva iskušenja bez posljedica po njih i njihove porodice. Više nego ikada važno je da budemo solidarni, humani i čovječni, da prigrlimo jedni druge i budemo od pomoći. Čestitam vam Badnji dan i Božić i želim prosperitetnu Novu godinu“, naveo je Kašćelan.

On je i ove godine, u ime lokalne uprave i građana i građanki Cetinja, uputio prigodan božićni poklon časnim sestrama Franjevkama crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća. Zbog epidemiološke situacije izostala je tradicionalna posjeta časnim sestrama i crkvi Sv. Antuna Padovanskog na Cetinju.    

Časne sestre Franjevke crnogorske provincije, reda Bezgrešnog začeća, došle su iz Slovenije na Cetinje 1946. godine kada je otvorena specijalna bolnica za plućne bolesti. Tada je rad u antituberkuloznom dispanzeru započelo deset časnih sestara Franjevki, a pedesetih godina prošlog vijeka počele su sa radom i u Bolnici “Danilo I”.

FOTO: Arhiva Prijestonice Cetinje, 24. 12. 2019. godine

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018