Dezinfikovano oko 200 stambenih ulaza
08.10.2020

Prijestonica Cetinje organizovala je danas dezinfekciju ulaza i stepeništa stambenih zgrada, nastavljajući tako sa preventivnim aktivnostima koje su usmjerene na zaustavljanje širenja koronavirusa.

Preventivnom dezinfekcijom obuhvaćeno je oko 200 ulaza u stambenim naseljima u svim djelovima grada, a akcija je započela u 8 časova u najvećem gradskom naselju Gipos.

Osim stambenih zgrada, dezinfekcija je obavljena i u javnim preduzećima čiji je osnivač Prijestonica Cetinje, kao i u pojedinim institucijama.

Dezinfikovane su prostorije javnih preduzeća „Komunalno“ i „Vodovod i kanalizacija“ Cetinje, u Javnoj ustanovi Biblioteka i čitaonica “Njegoš”, u zgradi Prijestonice, u Osnovnom sudu i Tužilaštvu, Zavodu za zapošljavanje, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja, Centru za socijalni rad i Turističkoj organizaciji Prijestonice. Dezinfekciju je koordinirala Komunalna policija Prijestonice Cetinje.

Postupajući po preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, kao i Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Prijestonica Cetinje u kontinuitetu od 16. marta 2020. godine sprovodi različite akcije preveniranja širenja koronavirusa, među kojima i redovne dezinfekcije stambenih ulaza, saobraćajnica i javnih površina.

Iako su privremene mjere Opštinskog tima, koje su donesene na sjednicama organizovanim ove i prošle sedmice, dale rezultate, ukazujemo na činjenicu da je epidemiološka situacija na Cetinju i dalje veoma izazovna i upozoravajuća, i apelujemo na građane i privredne subjekte da se dosljedno pridržavaju preporučenih mjera.

Još jednom poručujemo da je očuvanje javnog zdravlja, a time i svakog pojedinačnog života, prioritet svih prioriteta, te da će nadležne inspekcijske službe na nacionalnom i lokalnom nivou bez izuzetaka kažnjavati sve one koji ovo pravo ugrožavaju.

Akcije dezinfekcije saobraćajnica i javnih prostora biće nastavljene u gradskim i prigradskim naseljima u saradnji sa Službom zaštite, JP Vodovod i kanalizacija Cetinje, a u koordinaciji sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje i Komunalnom policijom. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018