Visoke kazne za nepoštovanje mjera
29.09.2020

Tim Uprave za inspekcijske poslove, Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje intenziviraće kontrole svih privrednih subjekata, a posebno ugostiteljskih i trgovinskih objekata, kao i javnog prostora, kako bi utvrdili poštuju li se mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje zbog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu, odlučeno je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

Na sjednici je saopšteno da se, bez obzira na kontinuirane preventivne aktivnosti Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, preporuke nadležnih ne poštuju u neophodnoj mjeri da bi se spriječilo širenje koronavirusa, te da je nužna primjena represivnih mjera.

Kazne za fizička iznose 100 eura, a za pravna lica 2.500 eura i biće primjenjivane bez izuzetaka, poručeno je sa sastanka.

„Epidemiološka situacija u gradu se pogoršava. Imamo aktivnih 70 slučajeva obolijevanja, a čekaju se rezultati testiranja za dane vikenda i prva dva dana ove sedmice. Moramo svi pokazati ozbiljnost, odgovornost i razumijevanje, i učiniti sve što je do nas da spriječimo dalje širenje infekcije. Najmanje što možemo da učinimo jeste da nosimo zaštitne maske, da svedemo socijalne kontakte na nužne i da poštujemo fizičku distancu. Tako štitimo sebe i druge od nas, ali i omogućavamo da nastave da rade uslužne i privredne djelatnosti  u gradu, gdje prihode za sebe i svoje porodice ostvaruju mnogi naši sugrađani“, kaže se u saopštenju Opštinskog tima.

Inspekcijske službe u narednom periodu posebno će kontrolisati ugostiteljske objekte, kao i obje pijace.   

Na Cetinju je od 31. avgusta do 26. septembra na koronavirus testirano 540 osoba, a od tog broja njih 70 je bilo pozitivno. Do sada se oporavilo 136 osoba, a četiri su preminule.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018