Saopštenje za javnost Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje
23.09.2020

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje održao je danas sjednicu u užem sastavu na kojoj je ocijenjeno da se epidemiološka situacija u gradu usložnjava, te je apelovao na građane da nose zaštitne maske, poštuju fizičku distancu i sve druge preporučene mjere Nacionalnog koordinacionaog tijela i Instituta za javno zdravlje.

Prema posljednjim informacijama Instituta za javno zdravlje na Cetinju je 56 osoba inficirano koronavirusom, oporavilo se njih 124, a četiri su preminule. U samoizolaciji se nalazi 35 osoba, od čega i tri ljekara Doma zdravlja. Nijedan ljekar, kako navode u toj zdravstvenoj ustanovi, nije inficiran koronavirusom. Na koronavirus u utorak testirano je 27 osoba.

Opštinski tim apelovao je na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da je poštuju, jer je primjećeno da se mnogi ne pridržavaju ove mjere, čime ugrožavaju zdravlje drugih ljudi, ali i javno zdravlje.

„To je, uz neprijavljivanje kontakata, najveći problem sa kojima se suočavamo u radu. Apelujemo na građane da budu odgovorni, da poštuju preporučene mjere i da pomognu u zajedničkim nastojanjima da se sačuvaju ljudski životi, jer koronavirus ne bira. Svako može oboljeti i svako može izgubiti bitku sa bolešću. Pokažimo da smo dostojni svojih predaka koji su čuvali druge od sebe“, saopšteno je iz Opštinskog tima. 

Iz Opštinskog tima najavljene su pojačane kontrole osoba u samoizolaciji, ugostiteljskih objekata i drugih javnih površina, kao i kontrole nose li građani zaštitne maske i poštuju li fizičku distancu. Službenicima Odjeljenja bezbjednosti i Komunalne policije u toj aktivnosti pridružiće se i inspektori Uprave za inspekcijske poslove.     

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018