Rekonstruisan sportski poligon kod Gimnazije
26.08.2020

Gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Glavnog grada Podgorice, Aleksandar Kašćelan i Ivan Vuković, obišli su rekonstruisani sportski poligon u dvorištu cetinjske Gimnazije. Radovi su realizovani kao donacija Glavnog grada Prijestonici Cetinje, a rekonstrukciju poligona uradila su privredna društva Glavnog grada - Putevi, Agencija za stanovanje i Komunalne usluge.

Na poligonu je uklonjena stara asfaltna podloga i urađena nova, obilježen teren, a obnovljena  je i ofarbana zaštitna ograda. Ugrađen je nedostajući mobilijar – koševi, golovi i klupe, a postavljeni su i novi led reflektori. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 30.000 eura.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan je istakao da je saradnja između Prijestonice i Glavnog grada Podgorica na izuzetnom nivou.

„Ovaj teren neće koristiti samo Gimnazija, već i Srednja stručna škola i Srednja likovna škola “Petar Lubarda”, ali i svi sportski kolektivi Cetinja”, istakao je Kašćelan.

On je dodao da će Prijestonica nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu kao što je to radila i u prethodnom periodu.

Gradonačelnik Kašćelan se zahvalio Glavnom gradu i gradonačelniku Vukoviću na vrijednoj donaciji, a svima onima koji će koristiti teren poželio puno dobrih sportskih rezultata.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je Cetinje ponos Crne Gore, a cetinjska Gimnazija ponos grada.

„Imajući to u vidu gradonačelnik Kašćelan i ja smo unazad pola godine napravili dogovor da Glavni grad,  u skladu sa prethodnom praksom koja podrazumijeva  pomoć realizaciji ovakvih i sličnih projekata u susjednim opštinama,  rekonstruiše ovaj poligon koji je bio u dosta lošem stanju“, istakao je on, navodeći da je posebno zadovoljan što će poligon koristiti đaci još dvije srednje škole.

Vuković smatra da rekonstruisani poligon reprezentativan sportski objekat na kome će stasavati neki budući šampioni.

Direktorica Gimnazije Danijela Bokan izrazila je zahvalnost Prijestonici Cetinje na inicijativi koju su preduzeli i Glavnom gradu Podgorica koji je realizovao projekat rekonstrukcije sportskog poligona.

„Poseban značaj je i to što će nam poligon biti od pomoći ove godine prilikom organizovanja nastave fizičkog vaspitanja. Sve tri škole koje dijele dvorište imaju mogućnost pristupa ovom poligonu i mislim da ćemo lijepo sarađivati, a naravno i Prijestonica Cetinje i mladi ljudi koji žele da formiraju sebe kao osobe su dobrodošli“, saopštila je Bokan.

Gradonačelnici Kašćelan i Vuković  obišli su, nakon otvaranja poligona, prostorije Gimnazije i Srednje likovne škole “Petar Lubarda”. Gradonačelnik Vuković je tom prilikom poklonio knjige Biblioteci cetinjske Gimnazije, a direktorica Srednje likovne škole predala je gradonačelniku poklon učenika te škole - likovni rad sa likom Danila Petrovića.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018