Otvoren Omladinski servis na Cetinju
26.08.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorili su Omladinski servis, za čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu Ministarstvo opredijelilo blizu 25.000 eura.

Omladinski servis u Prijestonici je 11. servis toga tipa koji je ovaj Vladin resor do sada otvorio, a na raspolaganju je za oko 4.000 mladih ljudi.

Gradonačelnik Kašćelan i ministar Janović saglasili su se da je saradnja Prijestonice i Ministarstva na zavidnom nivou, te da se nadaju da će tako biti i ubuduće.

Gradonačelnik Kašćelan ocijenio je da su donošenje Lokalnog plana akcije za mlade, kao i uspostavljanje Omladinskog servisa, važni elementi te saradnje.

„Oni bi trebalo da rezultiraju većom uključenošću mladih u donošenje politika na lokalnom nivou, kao i konkretnim aktivnostima na unapređenju položaja mladih. Posebno se radujemo otvaranju Omladinskog servisa, jer vjerujemo u potencijal, inovativnost i kreativnost mladih sa Cetinja“, naveo je on.

Kašćelan je rekao da u lokalnoj upravi Omladinski servis vide i kao izuzetnu bazu mladih ljudi koji bi svoje talente, inovativne i preduzetničke ideje mogli dalje da razvijaju i kroz Centar za lokalni ekonomski razvoj i EU fondove Prijestonice Cetinje, u kojem je i smješten Omladinski servis.

Ministar Janović podsjetio je da se resor kojim rukovodi trudi da omladini širom Crne Gore obezbijedi što bolji napredak.

„Svjesni smo da su mladi budućnost svake države, te vjerujemo da kroz  njihovo osnaživanje kreiramo prosperitetnu Crnu Goru”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, pored transparentne podrške koju pruža crnogorskoj omladini, Ministarstvo naročit značaj posvećuje sportskoj infrastrukturi širom Crne Gore, što se jasno vidi iz činjenice da su do sada samo na Cetinju realizovana čak četiri projekta za koje je Ministarstvo izdvojilo oko 80.000 eura, a koja su dostupna za oko 17.000 stanovnika.

„Zadovoljan sam do sada učinjenim kako na polju sportske infrastrukture, tako i na polju omladinske politike. Nastavljamo da ulažemo u našu državu, našu omladinu i sportiste“, nagasio je ministar  Janović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018