Cetinje dobija savremeni bioskop
24.08.2020

Saradnja Prijestonice Cetinje i Ministarstva kulture je izuzetna, ocijenjeno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem.

Tokom susreta potpisan je ugovor o uspostavljanju bioskopa na Cetinju i njegovom opremanju savremenom tehnikom. U realizaciju ovog projekta Ministarstvo kulture i Filmski centar Crne Gore uložiće 80 hiljada eura. 

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan istakao je da je današnja posjeta ministra Bogdanovića pokazatelj izuzetno dobre saradnje Prijestonice i Ministarstva kulture. Ocijenio je da je podrška za projekte i aktivnosti, o kojima je razgovarao sa Bogdanovićem, od izuzetnog značaja za unapređenje kulturnih potencijala Cetinja.

„Saradnja je izuzetna u svim oblastima i treba samo tako da nastavimo“, poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, zajednički projekti Prijestonice i Ministarstva kulture realizuju se planiranom dinamikom.

„Istakao bih projekat uređenja spomenika Lovćenska vila koji je završen, kao i projekte uređenja kapija u Njegoševom parku i spomenika borcima NOR-a na Ljubotinju na kojima radimo. Počinje i projekat uređenja dvorišta Zetske banovine, a razgovarali smo i o mogućnosti da već naredne godine započnemo rekonstrukciju krova na Vojnom stanu, odnosno Sportskom centru Cetinje, jer je Prijestonica kroz EU fondove već obezbijedila oko 300 hiljada eura za zamjenu stolarije“, kazao je Kašćelan.  

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović rekao je, govoreći o uspostavljanju bioskopa na Cetinju, da mu je zadovoljstvo što su pokrenute aktivnosti na revitalizaciji prikazivačke djelatnosti u Prijestonici, jer će time dodatno biti upotpunjena kulturna ponuda grada.

Tokom sastanka, sagovornici su se osvrnuli i na projekte iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje Ministarstvo kulture kontinuirano finansira i sufinansira, a više riječi bilo je o očuvanju, zaštiti i prezentaciji kulturnog nasljeđa sa teritorije Prijestonice. U tom kontekstu, ministar Bogdanović podsjetio je da je Ministarstvo kulture tokom posljednje dvije godine u projekte iz oblasti kulturne baštine na Cetinju uložilo više od pola miliona eura. 

Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti obnavljanja Cetinjskog bijenala, kao i o potrebi uspostavljanja posebne javne ustanove iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, što je, kako je naglasio ministar Bogdanović, Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da podrži.

Gradonačelnik Kašćelan i ministar Bogdanović obišli su i spomenik Lovćenska vila, u čiju sanaciju i konzervaciju je uloženo 25 hiljada eura. 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018