Predsjednik Đukanović posjetio Cetinje
14.08.2020

Prijestonica Cetinje predmet je ozbiljne pažnje državne politike, jer će u tom gradu u narednih nekoliko godina biti realizovane investicije vrijedne 72 miliona eura, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je danas boravio u Prijestonici Cetinje, gdje je obišao radove u krugu Opšte bolnice „Danilo I“ i Univerzitetski kompleks akademija umjetnosti, odnosno novu zgradu Fakulteta likovnih umjetnosti.

„Kada smo pogledali koja je to vrijednost investicija koja će sada i u par narednih godina biti realizovane na Cetinju, to je ni manje ni više nego 72 miliona eura. To je nešto što je svakako veoma respektabilno i nešto što bez ikakve dileme govori o onoj kvalitetnoj pažnji koju državna politika posvećuje razvoju Prijestonice“, ocijenio je predsjednik. 

Đukanović je kazao da mu je drago što je bio u prilici da čuje da budžet Prijestonice dobro funkcioniše i da se uprkos krizi ispunjavaju  sve obaveze.

„Izlazak iz krize mora biti kroz razvoj i investicije. Prije neki dan sam bio u prilici da promovišem početak radova na Čevu, radova na putu između Cetinja i Nikšića, putu koji je vrlo građevinski zahtjevan. Očekujemo da se prva dionica završi u predviđenom roku, do polovine 2023. godine. To će konzumirati nešto više od 30 miliona eura. Takođe, važno je da se brzo završava put Međuvršje-Ivanova korita, i mogu da kažem da se na taj način ispunjavaju najvažnije obaveze prema cetinjskoj opštini kada je u pitanju putna infrastruktura“, naveo je on. 

Đukanović smatra da je važno što su pokrenuti određeni projekti koji se tiču otvaranja novih radnih mjesta.

„Kao što znate, zahvaljujući kapitalnom budžetu Prijestonice, ojačanom po osnovu Zakona o Prijestonici, stvorili smo uslove da Prijestonica može da kupi Obod, što je izuzetan potencijal i odlična ponuda svakom ko je spreman kao privatni investitor u javno-privatnom partnerstvu radi na otvaranju određenih proizvodnji koje će značiti generisanje novih radnih mjesta“, naveo je on. 

Đukanović je naveo da je u toku postupak kupovine zemljišta na kojem se nekada nalazio hotel Lokanda.

„Vjerujem da ćemo uspjeti da animiramo privatnog investitora i da krenemo u obnovu tog hotela, u obnovu neke kvalitetne hotelsko-turističke ponude na Cetinju, i u otvaranje novih radnih mjesta“, kazao je predsjednik. 

U razgovoru sa upravom Opšte bolnice „Danilo I“ predsjednik Đukanović izrazio je poštovanje za očuvanje bogate tradicije kojom se Crna Gora ponosi i čestitao na rezultatima posebno u kriznom periodu izazvanom pandemijom Covid-19.

„Na takav način pokazujemo i snagu cjelokupnog crnogorskog zdravstvenog sistema“, kazao je Đukanović, dodajući da Opšta bolnica „Danilo I“ može služiti na ponos Crne Gore.

Tokom obilaska Univerzitetskog kompleksa, predsjednik Đukanović je istakao zadovoljstvo završetkom nove zgrade Fakulteta likovnih umjetnosti i izrazio očekivanje za što skoriju finalizaciju zgrade Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije. Predsjednik Đukanović kazao je i da mu je drago što se investira i u drugim oblastima.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018