Počeli radovi na ulici Vojvode Boža
14.08.2020

Prijestonica Cetinje započela je radove na prvoj fazi ulice Vojvode Boža, koji bi trebalo da budu završeni za mjesec dana. Radovi se izvode na dijelu saobraćajnice pored zgrade suda i tužilaštva, a osim gradnje kolovoza i trotoara, obuhvataju i izgradnju parking prostora.

„Zadovoljan sam što se držimo planirane dinamike i što nas kriza izazvana pandemijom koronavirusa nije omela da sprovodimo važne infrastrukturne projekte. Problema ima, ali činimo sve da ispoštujemo prioritete koje smo, poštujući zahtjeve građana i potrebe grada, definisali kroz program razvoja i druga strateška dokumenta“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Gradonačelnik je, osim gradilišta u ulici Vojvode Boža, obišao i radove na ulici Aleksandra Puškina.

Dio ove saobraćajnice, na potezu od Mojkovačke do ulice Baja Pivljanina, kako je najavljeno iz kompanije Avio Petrol koja je izvođač radova, trebalo bi da bude završen do kraja septembra. Osim kolovoza i trotoara, do tada će biti završena i sva tri parking prostora.

Dva parkinga za najveće gradsko naselje Gipos već su završena, a naredne sedmice trebalo bi da započne gradnja trećeg između prvog i drugog niza zgrada.

U Avio Petrolu očekuju da će u novembru završiti kompletnu ulicu Aleksandra Puškina, odnosno spojiti novom saobraćajnicom Mojkovačku ulicu sa Bulevarom Crnogorskih junaka. 

Rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina izvodi se u dvije faze, od kojih prva obuhvata izradu saobraćajnice sa pripadajućim trotoarima, a druga izgradnju tri parking prostora u Giposu.

Nova saobraćajnica trebalo bi da ima kolovoz širine šest metara, trotoare sa obje strane, a projektom je predviđena i ugradnja atmosferske i fekalne kanalizacije, postavljanje vodovodnih i elektro-instalacija, javne rasvjete i TK instalacija. Planom rekonstrukcije predviđeno je i hortikulturno uređenje, odnosno sadnja 76 stabala.     

Izgradnja ulice Vojvode Boža i rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina realizuju se kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, kojim je za njihovu gradnju predviđeno oko 800 hiljada eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018