Analizirano 49 uzorka, jedan pozitivan
19.06.2020

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore analizirale su 49 uzoraka sa Cetinja, od kojih je 48 bilo negativno, a jedan pozitivan na novi koronavirus. Riječ je o srodniku ranije potvrđenog slučaja sa Cetinja, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

Timovi Doma zdravlja Cetinje danas su uzeli 14 briseva, od kojih sedam od direktnih kontakata prvog inficiranog koronavirusom u Prijestonici. Brisevi su poslati Institutu za javno zdravlje na obradu, a rezultati se očekuju sjutra.

Opštinski tim osudio je napade putem društvenih mreža na prvu osobu sa Cetinja koja je oboljela od od COVID-19 i uputio zahvalnost svim građanima koji su se dobrovoljno javili na testiranje u Dom zdravlja.

Iz Opštinskog tima aplelovali su na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, te da poštuju nove mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti.

Navode da je Cetinje u prethodna tri mjeseca pokazalo kako se na lokalnom nivou, uz dobru organizaciju, posvećenost i pridržavanjem preporuka, mogu prevenirati i eliminisati svi negativni uticaji koronavirusa na javno zdravlje.

Ukazuju i da su sve gradske službe u pripravnosti i spremne da reaguju ako se ukaže potreba.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018