Premijer Marković na Cetinju: Položen kamen temeljac za stambenu zgradu za zaposlene u kulturi, vrijednost investicije 2,5 miliona eura
17.06.2020

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić položili su kamen temeljac za izgradnju stambene zgrade na Cetinju za potrebe zaposlenih u kulturi.

 

Ovo je prva stambena zgrada za zaposlene u kulturi, vrijednost investicije je preko 2,5 miliona eura, a dom će biti obezbijeđen za 65 porodica – 53 zaposlenih u sektoru kulture i 12 u Prijestonici.

 

„Raduje me ta činjenica, obradovaće se jedan broj zaposlenih i njihove porodice, ali ono što je važnije - danas smo dogovorili da tu politiku i dalje podržimo, da sa Sindikatom kulture potpišemo sporazume o podršci izgradnji stanova ne samo na Cetinju, nego u Podgorici i drugim mjestima. Vjerujem da ćemo taj sporazum i dogovor napraviti u narednim danima“, kazao je premijer Marković u izjavi za javnost nakon polaganja kamena temeljca i posjete Ministarstvu kulture. 

 

Ministar Bogdanović je kazao da zajedničkim djelovanjem Vlade Crne Gore, Sindikata kulture i Prijestonice Cetinje danas otvaramo i novu stranicu u socijalnom poglavlju naše zemlje. Precizirao je da će stanovi biti za zaposlene u Narodnom muzeju, Centralnoj biblioteci, Centru za konzervaciju i arheologiju, Upravi za zaštitu kulturnih dobara, Zetskom domu, Biblioteci Njegoš.

 

Gradonačelnik Kašćelan je kazao da nije bilo dileme da li će Prijestonica podržati projekat kroz ustupanje parcele i naknadu za opremanje građevinskog zemljišta: „Željeli smo da u gradu kulture ostanu oni koji stvaraju, čuvaju, oblikuju i žive kulturu“.

 

On je dodao da ovaj, kao i drugi projekti koje opštinska i nacionalna vlast realizuju na Cetinju, ima snažnu razvojnu komponentu, čiji je cilj lokalna zajednica po mjeri građana, koja je otvorena, moderna, perspektivna i prosperitetna. Najavio je i početak izgradnje zgrade za socijalno stanovanje, u kojoj će biti oko 30 stanova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018