Prijestonica kupila vozilo Domu zdravlja
08.05.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan predao je danas na upotrebu Javnoj zdravstvenoj ustanovi „Dom zdravlja Cetinje“ vozilo marke „Dacia“, vrijedno gotovo 13 hiljada eura.

Vozilo, koje će biti korišteno u medicinske svrhe, između ostalog i za posjete i transport pacijenata na području Katunske i Riječke nahije, ima dodatnu opremu i pogon na sva četiri točka. Kupljeno je novcem opredijeljenim kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

„Veoma je važno da zdrastvena zaštita bude dostupna svim građanima, bez obzira da li žive na gradskom ili seoskom području. Ovo vozilo olakšaće terenski rad ljekarima i medicinskom osoblju Doma zdravlja i unaprijediti nivo zdravstvene zaštite na ruralnom području“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

Prema njegovim riječima, nabavkom vozila za Dom zdravlja lokalna uprava pokazuje da istinski razmišlja o potrebama zajednice, te da su joj građani u fokusu.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Nenad Vušurović zahvalio se gradonačelniku Kašćelanu na poklonu, koji će im znatno olakšati svakodnevni rad. On je podsjetio i da je u voznom parku Doma zdravlja više dotrajalih vozila, te da se njihova zamjena nametnula kao prioritet.

„Lokalna uprava je brzo reagovala na na ovu informaciju i evo, desetak dana kasnije, dobili smo vozilo koje ispunjava sve zahtjeve da bi se moglo koristiti u medicinske svrhe“, kazao je on.

Kašćelan i Vušurović ocijenili su i da su zdrastveni radnici sa Cetinja dali veliki doprinos suzbijanju širenja koronavirusa na teritoriji Prijestonice, te da je njihov rad za poštovanje.

Kašćelan je napomenuo i da je lokalna uprava odlučila da nakon isteka dvomjesečnog perioda prenese dodatna sredstva Opštoj bolnici „Danilo I“ kako bi epidemiolog sa epidemiološkim osobljem nastavio s angažmanom u toj ustanovi do kraja ovog mjeseca. Sa ovom odlukom saglasio se Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018