Kašćelan obišao vojnike koji grade put od Velestova do Komana
15.04.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan obišao je danas Inženjersku četu Vojske Crne Gore koja gradi put od cetinjskog mjesta Velestovo do Komana u opštini Podgorica. Kašćelan je zadovoljan dinamikom radova na trasi puta dugoj oko sedam kilometara.

„Odličan i ogroman posao ste odradili od oktobra kada smo se posljednji put vidjeli. Veoma sam zadovoljan učinjenim, a posebno zbog značaja koji će ova saobraćajnica imati za oživljavanje ruralnih oblasti naše i susjednih opština. Dobri putevi i saobraćajna povezanost uslov su sveukupnog razvoja, a posebno poljoprivrede kojoj se sve više građana okreće“, kazao je Kašćelan.  

On je, u prisustvu potpukovnika Mitra Klikovca, vojnicima inženjerske čete uručio simboličan poklon za dobro obavljen posao na probijanju trase puta koji će bolje povezati Katunsku nahiju sa opštinama Cetinje, Danilovgrad i Podgorica, i čestitao onima koji slave nastupajuće vaskšnje praznike.

Potpukovnik Klikovac rekao je da trasa puta nije laka, ali da nije prevelik izazov za komandira i pripadnike Inženjerske čete zbog njihvog velikog iskustva.

„Uvjerili smo se u rezultate. Trasa je odličan osnov za dalju  nadogradnju, proširenje, za asfalt. Nećemo žaliti truda i energije da završimo put, kako smo i planirali, na zadovoljstvo svih. Kao što je gradonačelnik rekao, bez puta nema prosperiteta,  tako da će ovo sigurno značiti svima u ovom kraju“, rekao je on.

Gradnjom puta realizuje se ugovor o zajedničkom ulaganju u poboljšanje putne infrastrukture koji su potpisali gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Glavnog grada, Aleksandar Kašćelan i Ivan Vuković, i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević. Vojska Crne Gore, kao i mnogo puta do sada, partner je trima opštinama.

Gradnja puta, kako se očekuje, omogućiće bolje uslove za život mještana tri opštine, podstaći razvoj poljoprivrede i turizma i vratiti mnoge na seoska domaćinstva.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018