Prijestonica Cetinje uplatiće NKT 18.500 eura
02.04.2020

Prijestonica Cetinje uplatiće Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 18.500 eura kao izraz solidarnosti u zajedničkim naporima da se prvovremeno, odgovorno i odlučno odgovori na izavove sa kojima se suočava crnogorsko društvo uslijed pandemije korona virusa.

Prijestonica je namjenski odredila uplatu od 10.000 eura za Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dok su ostatak novca izdvajanjem od zarade donirali rukovodoci sekretarijata, direkcija i službi u lokalnoj upravi, kao i direktori javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica Cetinje.

Slijedeći primjer članova Vlade Crne Gore, koji su uplatili donaciju od po 50 odsto zarade na poseban račun Nacionalnog koordinacionog tijela, isti iznos od zarade uplatili su i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Maja Ćetković.    

„Ovo su trenuci kada je svaka pomoć dobrodošla, kada svi treba da budemo kao jedno, da pružimo ruku onome kome je pomoć potrebna, da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da pokažemo da umjemo i više i bolje. Vazda je Crna Gora bila kadra da se nosi sa nedaćama, pa će i ovaj izazov biti prošlost jednog dana. Do tada, naša je obaveza da pomognemo koliko možemo, da budemo disciplinovani, slijedimo predložene mjere i preporuke, i ostanemo doma. Čuvajući sebe, čuvamo i druge“, poručio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018