Lokalna uprava nastavila s mjerama preventivne dezinfekcije
30.03.2020

Prijestonica Cetinje nastavila je danas sa preventivnom dezinfekcijom javnih preduzeća i institucija, kao i trgova, gradskih i prigradskih saobraćajnica, šetališta i parking prostora. 

Ekipe gradskog Vodovoda i kanalizacije i Službe spašavanja, uz koordinaciju Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, dezinfekciju ulica i ostalih javnih površina započele su u 7 časova. 

Dezinfekcijom su obuhvaćeni Dvorski i Studentski trg, te ulice Njegoševa (sa sporednim ulicama s lijeve i desne strane), Novice Cerovića, Vuka Mićunovića, Vojvode Batrića, 5. proleterske brigade, 13. novembra, Jovana Tomaševića, Ivana Crnojevića, Grahovska, Bajova, Vojvode Boža, Sava Burića i Luke Ivaniševića.

Dezinfekovani su i Balšića Pazar i Bulevar Crnogorskih junaka, kao i ulice Nikca od Rovina, Nikole Lekića, Hercegovačka, 4. proleterske brigade, Pavla Rovinskog, Puškinova, Jabučka, Omladinska, Lovćenska i Peka Pavlovića.

Vozila sa dezinfekcionim rastvorom tretirala su ulice kroz naselja Željezara, 40 mučenika, Plavenkapa, Crvenkapa, 4. jul i Kongo, ali i ulice u prigradskim naseljima Bajice i Humci (Čermakova i sporedne ulice), Gruda i Donje polje (Vučedolska, Islandska, Smederevska, Nova 5,6, i 8 i Belvederska) i Crna greda.

Preventivno su dezinfekovani i plato ispred Cetinjskog manastira i šetačka staza pored Biljarde, platoi ispred spomenika „Vila“ i ispred Bolnice „Danilo I“, kao i parking prostori ispred marketa „Voli“ i  „Roda“ (kod dječijeg vrtića).

Ekipe za dezinfekciju oko 9 časova započele su dezinfekciju prostorija institucija i javnih preduzeća.

Osim zgrade Prijestonice Cetinje, biće dezinfekovani prostori Osnovnog i Prekršajnog suda, Osnovnog tužilaštva, Fonda za zdravstvo, Centra za socijalni rad, Vodovoda i kanalizacije, Sportskog centra Cetinje, RTV Cetinje, Komunalnog preduzeća, Autobuske stanice, Službe zaštite i Zavoda za zapošljavanje.

Zaposlenima u javnim preduzećima preporučuje se da napuste prostorije u toku i sat nakon dezinfekcije. 

Lokalna uprava nastaviće sa preventivnim mjerama dezinfekcije na gradskom i prigradskom području i narednih dana.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018