Paketi za 100 socijalno najugroženijih porodica
25.03.2020

Prijestonica Cetinje u saradnji sa kompanijom „Martex“ i Organizacijom Crvenog krsta Prijestonice Cetinje podijelila je danas pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sanitarno-dezinfekcionim sredstvima za 100 socijalno najugroženijih porodica.

Raspodjela paketa organizovana je prema spiskovima Crvenog krsta, a riječ je o akciji koja bi trebalo da bude nastavljena i narednih dana.

„U ovim izazovnim vremenima veoma važno je da ne zaboravimo one koji nemaju dovoljno, lošeg su materijalnog stanja, nemoćni su i bolesni, ili nemaju nikoga ko bi o njima brinuo. Ovo je tek prva isporuka paketa sa hranom i sanitarno-dezinfekcionim sredstvima. Nadamo se da ćemo u narednim danima zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, poput Martex-a, i volonterima Crvenog krsta doći do svakoga kome je pomoć potrebna“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On se zahvalio i preduzećima Glosarij i DPC, kao i apoteci „Vila“, koji su pomogli Prijestonici Cetinje da nabavi materijal za dezinfekciju, zaštitne maske i rukavice, kao i da štampa letke sa informacijama o preveniranju virusa korona i sa info telefonima Instituta za javno zdravlje koji su podijeljeni u paketima.  

„Hvala našim Cetinjanima, koji gdje god da su, ne zaboravljaju svoj rodni grad i sugrađane“, rekao je Kašćelan. 

Predstavnica „Martex-a“ Marija Bracanović kazala je da joj je drago što može u ime te kompanije da uruči 200 paketa sa najosnovnijim životnim namirnicama za građane u stanju socijalne potrebe.

„Martex je sa Crnogorskim klasterom kupila i dva resportora za Bolnicu Danilo I. Naša poruka svim građanima je - ostanite doma“, rekla je ona. 

Sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje Božidar Drecun kazao je da su volonteri te organizacije od početka pandemije na terenu, te da obilaze sugrađane starije dobi i nepokretne osobe.

„Svakodnevno je na terenu 20 volontera i osam gerentodomaćica koje brinu o 80 korisnika. Kroz odličnu saradnju sa lokalnom upravom, pokušavamo svima da izađemo u susret i da pomognemo. Koristim priliku da se zahvalim kompaniji Martex za pomoć koju nam pruža uvijek kada je neophodno“, rekao je on. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018