Prijestonica kupuje respirator i RTG aparat za Bolnicu „Danilo I“
16.03.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan predsjedavao je sjednicom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje na kojem su razmatrane preporučene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Naredba Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.

Slijedeći uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, Prijestonica Cetinje preuzela je sve neophodne mjere da u najkraćem roku identifikuje potencijalne objekte za sprovođenje mjera karantina o čemu je informisala Ministarstvo zdravlja i druge nadležne institucije.

Gradonačelnik Kašćelan je kazao da će Prijestonica Cetinje, poštujući potrebu očuvanja javnog zdravlja, a promptno djelujući na dopis Opšte Bolnice „Danilo I“ i na stavove saopštene na Opštinskom timu, iz Kapitalnog budžeta za 2020. godinu izdvojiti sredstva za nabavku respiratora i protabilnog RTG aparata za ovu zdravstvenu ustanovu. Opšta bolnica „Danilo I“ trenutno raspolaže jednim respiratorom, dok je jedini rendgen aparat u kvaru.

On je obavijestio članove Opštinskog tima da će Prijestonica Cetinje snositi troškove angažovanja epidemiologa sa epidemiološkim osobljem, koji će na teritoriji Cetinja obavljati dvadesetčetvoročasovni nadzor i epidemiološku anketu sa pacijentima prije upućivanja u Dom zdravlja Cetinje i Opštu bolnicu Danilo I.

Gradonačelnik Kašćelan informisao je članove Opštinskog tima da je upoznao rukovodioce sekretarijata, direkcija i službi, kao i javnih preduzeća kojima je Prijestonica Cetinje osnivač, sa sadržajem Naredbe Ministarstva zdravlja, te da je svima preporučeno da organizuju dežurstava, smanje neposredni kontakt sa građanima i da rade od kuće.

Kašćelan je kazao da je javnim preduzećima preporučeno da zatvore naplatne punktove, te da za svakodnevno poslovanje i rad sa strankama, koji se odnosi na plaćanja, koriste usluge e-bankinga komercijalnih banaka i pošte.

Zbog pravovremenog informisanja javnosti dogovoreno je da ljekari Doma zdravlja i Bolnice Danilo I, u dogovoru sa rukovodiocima tih zdravstvenih ustanova, budu na raspolaganju za gostovanja Javnom lokalnom emiteru RTV Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018