Prijestonica Cetinje od ponedjeljka uvodi dežurstva, građani da koriste servise e-uprave
13.03.2020

Kolegijum gradonačelnika Prijestonice Cetinje danas je, poštujući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, donio odluku o uvođenju kontrolisanog procesa rada i rotirajućih dežurstava od ponedjeljka, 16. marta, kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i preveniranje pojave i širenja koronavirusa.  

Građanski biro i druge službe, sekretarijati i direkcije, organizovaće nesmetan rad putem  dežurstava, ali se građanima sugeriše da bez prijeke potrebe ne dolaze lično, već da koriste servis e-uprave Prijestonice Cetinje „Sistem 48“ koji je dostupan na linku: http://sistem48.cetinje.me/web/   .  

Centar informacionog sistema Prijestonice Cetinje obezbijediće zaposlenima u lokalnoj upravi pristup za rad od kuće, kako bi sistem funkcionisao bez zastoja.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan informisao je na kolegijumu rukovodioce sekretarijata, direkcija i službi o mjerama predostrožnosti i mjerama za sprječavanje infekcije izazvane koronavirusom koje su komunicirale nadležne institicije – Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

On je podsjetio da su sve relevantne informacije koje su prethodnih dana komunicirale nadležne državne institucije i Svetska zdravstvena organizacija posredstvom Službe gradonačelnika redovno dostavljane svim organizacionim jedinicama Prijestonice i javnim preduzećima čiji je osnivač, te da je sugerisano striktno poštovanje Naredbe i  Odluke o dopuni Naredbe o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim korona virusom.  

Zaposlenima su sugerisane pojačane mjere opreza i pridržavanje preporučenih mjera prevencije. Prijestinica Cetinje je u tom smislu, kako je saopšteno na kolegijumu, obezbijedila dovoljne količine sredstva za dezinfekciju za sve službe i zaposlene.

Gradonačelnik Kašćelan poručio sugrađanima da nema mjesta panici, te da se pravovremeno i pouzdano informišu putem portala Instituta za javno zdravlje (www.ijzcg.me), Ministarstva zdravlja (www.mzd.gov.me) i Svjetske zdravstvene organizacije (www.who.int).

„Budimo odgovorni prema sebi i drugima“, kazao je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018