Prijestonica i Nacionalana zajednica Crnogoraca Hrvatske obilježavaju 190 godina od smrti Petra I
28.02.2020

Prijestonica Cetinje podržaće namjeru Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske da organizuje program kojim će obilježiti 190 godina od smrti Petra Prvog Petrovića Njegoša, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa predsjednikom Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilom Ivezićem.

Na radnom sastanku, organizovanom u prostorijama Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba, učestvovali su i predsjednik i zamjenica predsjednika Vijeća crnogorske nacionalne manjine grada Zagreba Dušan Mišković i Milanka Bulatović, direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskar Huter i predstavnica Ambasade Crne Gore u Zagrebu Tonja Madunović.

U toku susreta dogovoreno je da Prijestonica Cetinje bude grad gost na tradicionalnim Lučindanskim susretima, koji se svake godine organizuju krajem oktobra u Zagrebu. Ovogodišnji Lučindanski susreti posvećeni su obilježavanju 190 godina od smrti svetog Petra Cetinjskog.

„Saradnja sa našom dijasporom, razmjena iskustava i znanja, uspostavljanje privrednih, kulturnih i sportskih veza, a prije svega istrajni rad na čuvanju i njegovanju indentiteta i kulturne baštine Crnogoraca naš je prioritet. Sa zadovoljstvom sam prihvatio inicijativu crnogorske zajednice iz Hrvatske, uvjeren da će uprava Prijestonica Cetinje i njeni poslenici u sektoru kulture i umjetnosti dostojno odgovoriti ovom velikom i važnom izazovu“, kazao je gradonačelnik Kašćelan. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018