Proširenje visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja EU
10.01.2020

Proširenje Evropske unije visoko je na agendi hrvatskog predsjedavanja Unijom, saopštio je ambasador Hrvatske u Crnoj Gori  Veselko Grubišić u toku susreta sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom.

„Zalagaćemo se za proširenje Evropske unije. Željeli bismo da samit EU i zemalja Zapadnog Balkana, koji će biti organizovan u maju u Zagrebu, bude kruna našeg nastojanja“, naveo je Grubišić.

Da bi se to desilo, kako je dodao, bitno je i da zemlje regiona nastave sa reformama i napretkom u EU integracijama. 

Na sastanku je dogovoreno da u četvrtak, 16. januara, na bisti Ivana Mažuranića na Cetinju bude organizovano vezivanje crvene kravate, koja je nacionalni brend i jedan od simbola hrvatskog predsjedavanja EU. Grubišić je kazao i da je želio da godinu, kojom počinje hrvatsko predsjedavanja EU, da započne posjetom crnogorskoj Prijestonici.

Gradonačelnik Kašćelan i ambasador Grubišić razgovarali su o privrednoj i saradnji na EU projektima između Prijestonice Cetinje i hrvatskih kompanija i gradova, kao i o projektima koje lokalna uprava realizuje u oblasti infrastrukture, turizma i kulture.

Hrvatsko predsjedavanje EU započelo je 1. januara pod sloganom „Snažna Evropa u svijetu punom izazova”. To je prvi put da ova država, koja je postala članica EU 2013. godine, njome i predsjedava. Ključni prioriteti šestomjesečnog hrvatskog predsjedavanja EU biće Evropa koja razvija, povezuje, štiti i koja je uticajna.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018