Prijestonica uplatila novac FK „Lovćen“ za izgradnju novih svlačionica
30.12.2019

Prijestonica Cetinje, uz podršku Vlade Crne Gore, samo u decembru uplatila je 50 hiljada eura Fudbalskom klubu „Lovćen“, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa stručnim štabom prvog tima, trenerima mlađih selekcija, predstavnicima uprave kluba i veterana.

Od tog novca, kako je kazao gradonačelnik Kašćelan, 20 hiljada eura opredijeljeno je za isplatu zaostalih zarada igračima, a ostatak za izgradnju novih svlačionica.

Osim 50 hiljada eura uplaćenih u decembru, u toku godine Prijestonica Cetinje isplatila je Fudbalskom klubu Lovćen dodatnih 134 hiljade eura, što je za trećinu više od iznosa planiranog Budžetom za 2019. godinu”, kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava je dodijelila lokaciju, a nadležni Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine izdao urbanističko-tehničke uslove za gradnju novih svlačionica, koje će biti u sklopu pomoćnog stadiona. Idejno rješenje obezbijedio je Fudbalski klub Lovćen.

Riječ je o privremenom objektu, koji bi trebalo da obezbijedi adekvatne uslove za odigravanje utakmica. Bitno nam je da mlađe selekcije imaju dobre uslove za treniranje i odigravanje utakmica, ali još važnije da tu djecu izvedemo na pravi put, razvijemo kod njih sportski duh i pripremimo za sljedeće klupske i takmičarske faze“, kazao je Kašćelan.

On je najavio i da bi Skupština Fudbalskog kluba „Lovćen“ trebalo u januaru da održi sjednicu s obzirom na to da je predsjednik Skupštine kluba Branko Vujović podnio ostavku na tu funkciju. 

Treneri FK “Lovćen” I škole fudbala “Winner” Petar Kasom i Nikola Milanović u toku susreta uručili su gradonačelniku Kašćelanu zahvalnicu, jer im je pomogao da organizuju putovanje djece na turnir Wroclaw u Poljskoj, kao i na turnir u Italiji, gdje su osvojili prvo mjesto. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018