Pri kraju radovi na putu u Lipi Cuckoj
26.12.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan obišao je sa saradnicima radove na putu u selu Lipa Cucka, koji se realizuju u okviru projekta sanacije i rekonstrukcije lokalnih puteva u Katunskoj nahiji, vrijednom 410 hiljada eura.

Radovi bi trebalo da budu završeni do nedjelje, a obuhvatali su sanaciju, rekonstrukciju i asfaltiranje saobraćajnice duge 3,5 kilometara. U prvoj fazi, koja je rađena ranije, sanirano je oko 2,2 kilometara puta, a obje rekonstrukcije pomoglo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa oko 100 hiljada eura.

Rekonstrukcija i sanacija puteva u Katunskoj nahiji finansira se novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020.  

Početkom mjeseca završena je sanacija i rekonstrukcija 400 metara puta u selu Grab, kao i u selu Petrov do, u Mjesnoj zajednici Ćeklići, gdje je obnovljeno 300 metara puta.

Očekuje se da bi u januaru naredne godine, ako dozvole vremenski uslovi, trebalo da započnu asfalterski radovi na putu u selima Dragomi do - Jezer, u Mjesnoj zajednici Ćeklići. U toku su radovi na tamponiranju i saniranju međa i podzida na ovoj saobraćajnici dugoj pet kilometara.

Prijestonica Cetinje je u proteklih godinu sanirala i rekonstruisala oko 30 kilometara lokalnih i seoskih puteva, za šta je potrošila oko 1,7 miliona eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018