Djeca iz seoskih škola dobila računare i novogodišnje paketiće
25.12.2019

Prijestonica Cetinje uručila je danas učenicima osnovnih škola „Šunjo Pešikan“ na Trešnjevu i „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića 19 desk i laptop računara, koji su obezbijeđeni iz donacije Univerziteta Crne Gore i sredstava Prijestonice. Lokalna uprava i Senat Prijestonice učenicima su darivali i novogodišnje paketiće.

„Briga o djeci i stvaranje uslova za njihov nesmetan psihofizički razvoj naša je obaveza. Prijestonica je prepoznata po društveno odgovornom ponašanju i podršci obrazovnim ustanovama. Vjerujemo da će računari koje smo danas darivali pomoći djeci da lakše savladavaju nastavno gradivo, ali i da se razonode ili povezuju sa vršnjacima iz zemlje i inostranstva“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

On je rekao da je donacija računara nastavak brojnih aktivnosti koje je Prijestonica realizovala u prethodnoj godini iz oblasti obrazovanja. Osim kupovine udžbenika za učenike prva tri razreda osnovne škole na gradskom području, Prijestonica je, kako je naveo, za osnovce na seoskom području obezbijedila udžbenike za sve razrede.

"Rad obrazovnih ustanova pomagan je i putem nabavki IT opreme, učila i pomagala, a donirali smo i novac za sanaciju objekata kao i uređenje sportske sale. Obezbijeđen je prevoz učenika na gradskom području, a ustupljena su i vozila za prevoz đaka na seoskom. Na više lokacija u gradu uređena su dječja igrališta, dok su za seoske škole obezbijeđeni sportski rekviziti i koševi“, podsjetio je gradonačelnik.

On je mališanima, od kojih neki prelaze više kilometara do škole, poželio uspješnu 2020. godinu i nastupajuće praznike, da budu srećni i zdravi, radoznali i istrajni u obrazovanju, dodajući da će Prijestonica nastaviti da ulaže u infrastrukturu kako bi seosko područje što više približila gradu.

Računare i novogodišnje poklone učenicima Osnovne škole „Boro Vukmirović“ na Rijeci Crnojevića uručili su zamjenik gradonačelnika Petar Marković, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Stanko Marković i direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskar Huter.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018