Nagrade za četiri cetinjska policajca
25.12.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je nagrade četvorici  službenika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje za ostvarene rezultate i predan rad u protekloj  godini.

Novčane nagrade, na prijedlog kolega, dobili su službenici Ivan Marković, Mirko Boljević, Ratko Radulović i Slaviša Čabarkapa.

„Dužnost nam je da javno pohvalimo i iskažemo poštovanje prema onima koji se u radu ističu i primjer su profesionalnog pristupa povjerenim zadacima u službi koja nimalo nije laka“, naveo je gradonačelnik Kašćelan.

On je kazao da je očuvanje bezbjednog okruženja za građane i posjetioce Cetinja zajednički cilj lokalne uprave i Odjeljenja bezbjednosti, dodajući da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i spremnošću policije da u domenu svojih nadležnosti odgovori na različite zahtjeve Prijestonice.

Gradonačelnik je službenicima OB Cetinje poželio uspješnu 2020. godinu na ličnom i profesionalnom planu, i da nastave da postižu dobre rezultate u radu i u narednoj  godini.

Načelnik OB Cetinje Igor Popović zahvalio se gradonačelniku Kašćelanu na podršci i uspješnoj saradnji. On je gradonačelnika upoznao sa rezultatima rada OB Cetinje u protekloj godini, navodeći da su rasvijetljena 53 krivična djela ili 93 odsto ukupno počinjenih.

„Iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga na teritoriji OB Cetinje registrovane su 24 zaplijene droge i 10 prekršaja. Protiv 10 osoba podnešene su prekršajne prijave, a protiv sedam krivične prijave. Značaj treba dati najtežim krivičnim djelima koja su sva rasvijetljena, kao i na oduzeto oružje od bezbjednosno interesantnih lica“, kazao je Popović.

On je rekao da je zahvaljući kontinuiranom radu službenika OB Cetinje smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim i smrtno stradalima.

„U cilju zaštite najmlađe populacije Prijestonice Cetinje, službenici OB Cetinje su u saradnji sa nadležnim službama, radi sprječavanja nedozvoljenog točenja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima maloljetnicima, kao i preduzimanja drugih mjera i radnji iz njihove nadležnosti, tokom 2019 godine obilazili ugostiteljske objekte na području Prijestonice Cetinje, što je za cilj dalo poštovanje Zakona koji uređuju ovu oblast“, naveo je Popović.

Pored navedenih, kako je ocijenio, službenici OB Cetinje postigli su i druge značajne rezultate, koji imaju neosporan značaj za stanovništvo Prijestonice i stabilnost bezbjednosne situacije u gradu.

„U tom smislu, čvrsto vjerujem u potencijal koji ima kolektiv OB Cetinje. Policijski službenici će i u narednom periodu, kroz profesionalan i kontinurian rad, doprinijeti održavanju stabilne bezbjednosne situacije Prijestonice Cetinje. Moram naglasiti da smo ponosni na ostvarene rezultate, koje smo zajedničkim snagama realizovali u prethodnih godinu“, istakao je Popović.

Sastanku sa gradonačelnikom, osim načelnika Popovića i nagrađenih policijskih službenika, prisustvovali su i komandir Stanice policije Aleksandar Džaković i načelnik Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Dragan Mandić.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018