Počasno priznanje za Ivu Mandić u Lidicama
10.12.2019

Učenica Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ Iva Mandić dobitnica je počasnog priznanja za likovni rad sa kojim je učestvovala na 47. Međunarodnoj dječijoj izložbi lijepih umjetnosti Lidice 2019.

Počasno priznanje uručili su joj gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban.

Ovo je četvrti put da učenici Srednje likovne škole „Petar Lubarda“ dobijaju nagrade u Lidicama, a u ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 15.336 djece iz 70 zemalja.

Međunarodna dječija izložba lijepih umjetnosti Lidice namijenjena je djeci uzrasta od četiri do 16 godina iz svih obrazovnih ustanova svijeta i pojedincima. Takmičenje je prvi put organizovano 1967. godine kao znak sjećanja na djecu iz češkog sela Lidice koje su ubili njemački nacisti, kao i na svu djecu koja su poginula u ratu. Takmičenje je dobilo međunarodne dimenzije 1973. godine kada su, osim djece iz Republike Češke, učestvovala i djeca iz cijelog svijeta.

Glavni organizator takmičenja je Lidice Memorijal institut, uz podršku Ministarstva kulture Češke Republike, Ministarstva prosvjete, mladih i sporta Republike Češke, Ministarstva spoljnih poslova Češke Republike, Češke komisije za UNESCO, direktora čeških centara i rektora Univerziteta za hemiju i tehnologiju iz Praga.

Tema ovgodišnjeg takmičenja bila je hemija, obrađena kroz pod teme: Važnost vatre za ljudsko društvo, Alhemija i alhemičari, Atomi, Molekuli i jedinjenja, Poznata otkrića, Hemija u svakodnevnom životu i Boje oko nas.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018