Svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Prijestonice Cetinje
13.11.2019

Svečanom sjednicom Skupštine Prijestonice Cetinje u Vladinom domu obilježen je 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje i 75. godišnjica oslobođenja grada. Crnogorskom paraolimpijcu  Filipu Radoviću i profesoru Srđi Martinoviću uručena je nagrada „13. novembar“, a najboljim studentima studentske nagrade.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da antifašizam, slobodarstvo, nacionalno jedinstvo, očuvanje identiteta uz nužno poštovanje različitosti jesu i moraju ostati trajne vrijednosti koje baštinimo. „Na to nas obavezuje ovaj praznik, naša junačka tradicija i naši preci, koji su sa znatno manjim mogućnostima i u teškim okolnostima sačuvali našu domovinu – Crnu Goru“.  

„Dijelim sa vama zadovoljstvo postignutim, jer smo i ove godine nastavili sa finansijskom konsolidacijom, ostvarili značajne uštede, izbjegli nova zaduženja i vratili dio duga, a vodili smo računa o potrebama zajednice. Programom razvoja Prijestonice Cetinje postavili smo ambicioznu agendu infrastrukturnih projekata, čija bi realizacija trebalo da unaprijedi kvalitet života građana i da podstakne privredni razvoj grada. Na kraju trećeg kvartala realizacija Programa dostigla je 75 odsto što je, po nama, odličan rezultat“, kazao je Kašćelan.

On je dodao i da je dobro planiranje pomoglo da u ovom trenutku imamo ostvarenje budžeta u iznosu od 74% planiranog. „Redovno isplaćujemo zarade i servisiramo obaveze prema preduzećima čiji je Prijestonica osnivač“.

Ostatak govora gradonačelnika Aleksandra Kašćelana možete pročitati ovdje.

Predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković kazala je da je u proteklom periodu, kao predstavnički organ građana, Skupština Prijestonice ne samo na sjednicama, već i preko svojih radnih tijela, koja su iscrpno analizirala materijale, dostavljala predloge, preporuke, amandmane…, dala svoj puni doprinos u postupku donošenja akata, koji predstavljaju polazište za kontinuirani i intenzivirani razvoj grada, i stvaranje boljih uslova za život svih građana Cetinja.

„Izvršavajući svoje zakonske i statutarne obaveze, a sa ciljem realizacije svog Programa i plana rada, koji obuhvata tematski dio i normativnu djelatnost, u periodu između dva praznika, Skupština Prijestonice je održala sedam sjednica sa osam zasijedanja, što za rezultat ima 67 usvojenih akata. U okviru normativne djelatnosti, između ostalog, donešen je i Statut kao najviši pravni akt Prijestonice, Poslovnik o radu Skupštine Prijestonice Cetinje, a usvojen je i Budžet za 2019.godinu.  U okviru tematskog dijela, Skupština je usvojila programe rada javnih službi čiji je osnivač Prijestonica, a u informativno-analitičkom dijelu, više izvještaja i informacija, među kojima i Izvještaj o radu gradonačelnika, organa i službi Prijestonice za 2018. godinu“, kazala je ona.

Ostatak govora predsjednice Skupštine Maje Ćetković možete pročitati ovdje.

Povodom Dana oslobođenja Prijestonice Cetinje gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, predsjednica Skupštine Maja Ćetković i predsjednik Udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja gospodina Stevan Radunović položili su, u znak poštovanja prema herojima NOB-a i antifašističke borbe, vijenac na spomen kosturnicu. Vijenac je položen i na spomenik palim borcima ispred Vlaške crkve.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018