Donirali opremu za multimedijalnu učionicu u cetinjskoj Gimnaziji
12.11.2019

Odgovoran odnos prema zajednici, a posebno prema potrebama mladih, strateško je opredjeljenje uprave Prijestonice Cetinje na kojem će i dalje istrajavati, svjesna da je gradu potreban mladi i obrazovani kadar da iznese promjene kojima svjedočimo, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan povodom Dana cetinjske Gimnazije, koji se obilježava danas.   

Najstarija crnogorska obrazovna ustanova proslavlja 139 godina postojanja, a tim povodom Prijestonica Cetinje i grupacija Glosarij obezbijedili su donaciju vrijednu oko tri hiljade eura za opremanje multimedijalne učionice, gdje će gimnazijalci učiti strane jezike.

„Čini mi posebno zadovoljstvo što smo baš danas, uoči Dana Prijestonice Cetinje, u prilici da predamo donaciju u vidu mobilijara, nastavne i IT opreme, koju smo obezbijedili u saradnji sa  grupacijom Glosarij“, naveo je gradonačelnik Kašćelan čestitajući Dan Gimnazije.

On je ocijenio da je donacija skroman doprinos Prijestonice Cetinje i grupacije Glosarij unapređenju uslova za rad i školovanje u Gimnaziji.

„Kad god pomažemo djeci, kada god ulažemo u njih, ne možemo pogriješiti“, naveo je Kašćelan, prenoseći izraze zahvalnosti grupaciji Glosarij na nesebičnoj podršci lokalnoj zajednici i društveno odgovornom poslovanju.

V.D. direktorice Gimnazije Danijela Bokan ocijenila je da je cetinjska Gimnazija od osnivanja do danas „luča koja neumorno sija“.

Ona je, govoreći o multimedijalnoj učionici, pojasnila da su u školi željeli da stvore ambijent u kojem će se učenici osjećati slobodno, a njihova kreativnost doći do izražaja.

„Na moderan i zanimljiv način učenici će usvajati nova znanja, a mi ćemo biti ponosni što smo im obezbijedili uslove po uzoru na najrazvijenije evropske zemlje“, kazala je Bokan.

U holu Gimnazije, povodom Dana Prijestonice Cetinje 13. novembra, postavljena je izložba „Obale cetinjskog neba“ koju čine radovi učenika prvog razreda sa motivima grada. Izložbene postavke u holu imali su i Preduzetnički i Klub prirodnjaka Gimnazije.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018