Šest stanova za korisnike socijalnog stanovanja
08.11.2019

Rješavanje stambenog pitanja jedno je od najvažnijih u životu svakog čovjeka, a odgovoran odnos lokalne uprave i zajednice prema onima koji nijesu u prilici da sami obezbijede krov nad glavom potreba je i obaveza, ocijenio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa budućim korisnicima socijalnih stanova.

Stanove su u zakup dobili Mario Radović, Olivera Ratković, Stanka Simović, Jovanka Todorović, Boban Vlahović i Radmila Krstajić, a ključevi će im biti uručeni nakon završene skupštinske procedure.

„Očekujem da ćete dobiti ključeve i useliti se u stanove prije Nove godine“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

On je naveo da je lokalna uprava Programom razvoja za 2020. godinu planirala gradnju zgrade za socijalno stanovanje, za šta je opredijeljeno 300 hiljada eura od ukupno pola miliona eura koliko bi trebalo da bude potrošeno za njenu izgradnju do 2021. godine. 

Predsjednik Komisije za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje Dejan Tmušić kazao je da je to tijelo radilo odgovorno, kao i da su sve odluke donesene jednoglasno.

„Imaćete lijep krov nad glavom, kakav zaslužujete. I ostali koji su konkurisali imaju šansu za stan u novoj zgradi koja će biti građena za socijalno stanovanje“, rekao je on.

Budućim korisnicima socijalnih stanova uručena je konačna rang lista, na osnovu koje je Komisija za rješavanje stambenih potreba po osnovu prava na socijalno stanovanje donijela Odluku o dodjeli stana. Odluka će biti objavljena na oglasnim  tablama Prijestonice Cetinje i Centra za socijalni rad, kao i na web stranici Prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018