Više opštinskih puteva prekategorisano u regionalne
07.11.2019

Vlada Crne Gore usvojila je danas Odluku o kategorizaciji državnih puteva kojom je, između ostalog, više puteva sa teritorije Prijestonice Cetinje prekategorisano u regionalne.

Ukazano je da rekonstruisani putevi, kao i oni koji će biti tek izgrađeni, kao što su Cetinje – Ivanova Korita, Međuvršje – Krstac, Međuvršje – Lovćen i Ulići - Rijeka Crnojevića predstavljaju novu vrijednost kako za građane Crne Gore tako i za turiste.

Prijestonica Cetinje prošle se godine obratila Direkciji za saobraćaj inicijativom da opštinski putevi Cetinje – Ivanova Korita – Međuvršje – Krstac i Ulići - Rijeka Crnojevića - Virpazar budu prekategorisani u regionalne.

Ove godine Prijestonica je raspisala tender za projektovanje saobraćajnice od Ulića do Rijeke Crnojevića, dužine 9,5 kilometara, koji će se finansirati iz sredstava Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu.

Izabrana je projektantska kuća „BMR Baošić“ iz Bijelog Polja, a već u maju naredne godine trebalo bi da imamo projekat puta.

U julu 2018. otvoren je rekonstrisni put Cetinje - Njeguši, a u julu ove Krstac - Kuk - Međuvršje, čime je omogućen dinamičniji razvoj toga kraja. U toku je rekonstrukcija 4,5 kilometara puta Međuvršje-Ivanova korita, koju realizuje Direkcija za saobraćaj.

Cilj lokalne uprave je da varolizuje i nesporne turističke i druge potencijale Rijeke Crnojevića kako bi se svi krajevi opštine razvijali ravnomjerno.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018