Zajednički interes evropska perspektiva
06.11.2019

Luksemburg će nastaviti da podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju, jer je evropska perspektiva zapadnog Balkana interes i Evropske unije i regiona, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kaščelana sa predsjednikom Predstavničkog doma Luksemburga Fernandom Etgenom.

Kašćelan i Etgen razgovarali su o evropskoj perspektivi Crne Gore, privrednom razvoju zemlje nakon obnove nezavisnosti, rastu turističkog prometa i investicijama u turizam i poljoprivredu, izgradnji saobraćajne i druge infrastrukture, kao i o prioritetima u narednom periodu.

Gradonačelnik Kašćelan zahvalio se predsjedniku Etgenu na podršci Luksemburga evropskim integracijama Crne Gore. On je prenio želju Crne Gore da uči iz procesa integracija kako bi u perspektivi, kao članica Evropske unije, mogla da doprinosi zajedničkoj evropskoj budućnosti.

Kašćelan je posebno istakao dobro razvijen sistem administracije u Luksemburgu, čija bi iskustva bila dragocjena u Crnoj Gori, posebno na lokalnom nivou.   

Predsjednik Etgen ponovio je da Luksemburg prepoznaje važnu ulogu Crne Gore za stabilnost regiona, ali i da će nastaviti da podržava njenu integraciju u Evropsku uniju. On je ohrabrio vlasti da nastave sa reformama i ispunjavanjem standarda.

Gradonačelnik Kašćelan prihvatio je poziv predsjednika Etgena da ga, sa crnogorskim članovima Zajedničkog savjetodavnog odbora komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore, posjeti tokom boravka u Luksemburgu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018