Naredne školske godine besplatni udžbenici za prvih pet razreda
30.10.2019

Prijestonica Cetinje trebalo bi od sljedeće školske godine da obezbijedi besplatne udžbenike za učenike prvih pet razreda osnovne škole, najavio je danas gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na svečanosti kojom je obilježen jubilej - 185 godina Osnovne škole „Njegoš“.

„Nakon sprovedenih procedura koje su već pokrenute, kroz skupštinsku odluku, udžbenike ćemo obezbjeđivati za prvih pet razreda osnovne škole“, rekao je gradonačelnik. 

On je kazao da jubilej Osnovne škole „Njegoš“ svojom veličinom nadilazi važnost koju ima za prosvjetnu zajednicu Prijestonice.

„Ovo je događaj od nacionalnog značaja, jer je riječ o prvoj svjetovnoj školi na Cetinju, koja će u gotovo dva vijeka postojanja odškolovati mnoge viđene i zaslužne građane i Prijestonice i Crne Gore“, naveo je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, uspjeh svake obrazovne institucije određen je uticajem koji ima na one koje obrazuje.

„Osnovna škola Njegoš uspjela je u namjeri da na svako dječije „kako“ i „zašto“ da prave odgovore i da te mlade, radoznale ljude usmjeri na pravi put. U toj misiji stvaranja „najboljih među najboljima“ presudan značaj imale su generacije učitelja, nastavnika i profesora, ali i pomoćnog osoblja“, rekao je gradonačelnik.

On je ocijenio da rezultati Osnovne škole „Njegoš“ u obrazovnom procesu nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je ova obrazovna ustanova spremna da se suoči sa izazovima savremenog doba, kako bi se obezbijedilo okruženje za sticanje znanja koje će napraviti razliku.

„U toj misiji podrška lokalne uprave je neupitna. Zadovoljstvo nam je što smo ove godine bili u prilici da sa više od 15 hiljada eura pomognemo postavljanje danas otvorenog vježbališta i obnovu fiskulturne sale. Finansirali smo postavljanje rasvjete u dvorištu škole i obezbijedili udžbenike za učenike prva tri razreda“, naveo je on.

Na svečanosti u Osnovnoj školi „Njegoš“ gradonačelniku Kašćelanu uručena je monografija  o Dimitriju Popoviću, u znak zahvalnosti za podršku toj i drugim obrazovnim ustanovama na Cetinju. Pred početak svečanosti gradonačelnik Kašćelan i direktorica škole Novka Milošević otvorili su vježbalište u dvorištu škole.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018