Raspisan oglas za dodjelu nagrade „13. novembar“
03.10.2019

Skupština Prijestonice Cetinje objavila je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrade „13. novembar“, koja se uručuje pojedincima ili pravnim licima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu Cetinje.

 

Nagrada „13. novembar“ dodjeljuje se svake treće godine na Dan oslobođenja Prijestonice, a mogu je dobiti i pravna lica i pojedinci van teritorije Prijestonice Cetinje, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Prijestonicu. Nagrada se istoj osobi može dodijeliti samo jednom.

 

Prijedlog za dodjelu nagrade mogu podnijeti građani, odbornici, gradonačelnik Prijestonice, privredna društva, nevladine organizacije, mjesne zajednice, političke partije ili stranke i drugi subjekti sa prebivališem, odnosno sjedištem u Prijestonici.

 

Prijedlozi se dostavljaju Skupštini Prijestonice Cetinje - žiriju za dodjelu nagrade „13 novembar“ najkasnije do 31. oktobra ove godine u pisanoj formi sa obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za nagradu. Prijedlozi se mogu dostaviti i u elektornskoj formi na e-mail: skupstina@cetinje.me ili poštom na adresu Ul. Bajova 2, Cetinje.

 

O pristiglim prijedlozima odlučivaće semočlani žiri za dodjelu nagrade „13 novembar“ kojeg čine predsjednik Stevan Radunović i članovi Branko Vujović, Jovana Draganić, Ana Novaković Adžić, Ljiljana Zeković, Dragan Martinović i Ivana Janković.

 

Nagrada „13. novembar“ dodjeljuje se od 1970. godine. Među brojnim dobitnicima su Danilo Kiš, Dimitrije Popović, Slobodan - Puro Đurić, Jovo Kapičić, Pavle Đonović, princ Nikola Petrović – Njegoš, Luka Lagator, Petar Kapisoda, Božidar Ivanišević, Aleksandar Čilikov, grupa Perper, časne sestre Franjevke, JPU „Zagorka Ivanović, EI Obod, Bolnica Danilo I, Fudbalski klub Lovćen, KUD Njegoš i mnogi drugi.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018